Danuše (26): Amulet z tajemného krámku mi ze dne na den změnil život. Rozhodně ne k lepšímu

Danuše (26): Amulet z tajemného krámku mi ze dne na den změnil život. Rozhodně ne k lepšímu
Zdroj: Unsplash

Danuše si v jednom tajuplném obchůdku koupila amulet. Vyloženě ji k sobě přitahoval. Od toho dne se ale mnoho věcí změnilo. Přišla o nejlepší kamarádku, vyhodili ji z práce, a dokonce měla duševní potíže.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 09. 2021 15:00

V životě mi nic nechybělo. Pracovala jsem na vysněné pozici a měla kolem sebe dobré přátele. Mou nejvěrnější kamarádkou byla Klára, kterou jsem brala jako sestru.

Objevily jsme tajemný krámek

S Klárou jsme rády chodily po krámcích a doplňovaly šatníky. Možná divný koníček, ale každý mámě něco. Často jsme se vydávaly do města a hledaly něco, co by nám udělalo radost. Jednoho dne jsme zase takto zamířily na nákupy.

Klára mi barvitě vyprávěla o svém novém mužském objevu. Byly jsme tak zabrané do hovoru, že jsme nesledovaly cestu. Kroky nás zavedly na konec města. Vešly jsme do odlehlé ulice a spatřily krámek, kde jsme nikdy předtím nebyly. Obchůdek se už zvenčí jevil velmi zajímavě. Shodly jsme se, že do něj vstoupíme. Byl plný magických přívěšků, bylinných čajů a různých totemů.

S nadšením jsem si prohlížela hlavně amulety. Jeden mě přímo uhrančivě přitahoval. Bylo to tak silné, že mi začalo být jasné, že bez něj domů neodejdu. ,,Ten musím mít,“ zašeptala jsem a šla ke kase.

Můj život se začal měnit k horšímu

Tu obsluhoval starý muž. Několikrát si mě změřil, a poté pronesl: ,,Dobře si to rozmyslete. Máte dost síly, abyste ho zvládla?“ Já se jen uchechtla. ,,Mám tolik síly, že byste se divil!“ poškádlila jsem ho a amulet zaplatila. Klára si koupila čajový set. Spokojeně jsme zamířily domů. Už před krámkem jsem si amulet dala na krk. Hned mnou projel příjemný pocit. Jako bych od té chvíle byla silnější.

Bohužel od té doby se také začalo hodně věcí měnit. Zcela bezdůvodně jsme se s Klárou pohádaly. A to tak moc, že mi řekla, že mě nechce už nikdy vidět. Já, aniž bych to myslela vážně, jsem jí řekla, že ji nenávidím. Další problémy mě čekaly v práci. Šéf si na mě pořád něco hledal. Dokonce mi začal vyhrožovat vyhazovem.

S tím přišly i zdravotní potíže. Cítila jsem se pořád unavená, začaly mi padat vlasy a trpěla jsem nočními můrami. Přes den jsem se nedokázala soustředit. V důsledku toho jsem v práci dělala chyby, takže šéf dostál svému slovu a vyhodil mě. Najednou jsem zůstala úplně sama.

Když jsem amulet ztratila, ulevilo se mi

Den a noc jsem proseděla v bytě a bojovala s nepříjemnou bolestí hlavy. Měla jsem pořád pocit, že se točím. Poté se k tomu přidala paranoia. Byla jsem přesvědčená, že mě někdo sleduje. Schovávala jsem se před imaginárním nebezpečím. Když jsem jednou seděla v koutě, sáhla jsem si na svůj amulet, který mi visel na krku.

,,Prosím, ochraň mě, nebo se zblázním,“ řekla jsem a políbila ho. Na malý okamžik se rozsvítil. V tu chvíli se mi udělalo zle. Rozhodla jsem se, že si druhý den zajdu k lékaři. Cestou městem jsem měla co dělat, abych se neskácela k zemi. V jednu chvíli do mě někdo strčil tak nešikovně, že se mi šňůrka s amuletem přetrhla a přívěšek se zakutálel do kanálu.

Zalitovala jsem toho, ale pak se něco stalo. Jako mávnutím proutku bylo po všem. Zase jsem se cítila dobře. Za pár dní jsem potkala Kláru. Navzájem jsme se omluvily a naše přátelství pokračovalo. Věřím, že všechny nesnáze měl na svědomí právě můj amulet.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články