Miroslav (62): Setkání s naprosto cizí ženou mi zachránilo život. Nepřestanu jí být vděčný

Miroslav (62): Setkání s naprosto cizí ženou mi zachránilo život. Nepřestanu jí být vděčný
Zdroj: Freepik

Miroslav se s námi podělil o zážitek, který mu možná zachránil život. U sousedky Boženky se setkal s naprosto cizí ženou, která mu sdělila, že má rakovinu prostaty. Tomu se Miroslav smál jen do chvíle, než začal mít zdravotní problémy. Nakonec, jak mu žena doporučila, navštívil lékaře. A udělal moc dobře.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 01. 2023 18:00

Nedávno jsem ve vaší rubrice četl článek, který mi připomněl můj vlastní nevšední zážitek. Týkal se mého zdraví. Pro mě zcela neznámá žena mi řekla, že trpím nemocí, o které jsem neměl ani tušení. I když se tomu těžko věří, možná to byla čarodějka.

U sousedky jsem zastihl cizí ženu

Ten den byl plný pozoruhodných náhod. Manželce nebylo dobře, a tak s nákupem pro starší sousedku vyslala mě. Už několik let pomáháme Božence (70), které zemřel manžel a ona zůstala sama. Jednou týdně jí nakoupíme a jednou za 14 uklidíme. Většinou to dělá manželka Jana. Tentokrát nemohla, a tak to padlo na mě.

Boženka od nás bydlí sotva dva kilometry. Vzal jsem tašku s potravinami, hodil přes sebe kabát a vydal se na cestu. Boženka mi radostně otevřela. ,,Pojď dál, Mirečku, jdeš jako na zavolanou,“ zvala mě vřelým slovem dovnitř. Z kuchyně jsem slyšel ještě jeden ženský hlas. ,,To je soused Mirek, chodí mi pomáhat,“ hlásila sousedka.

Vešel jsem do kuchyně a na židli seděla žena zvláštního vzezření. ,,To je Hana,“ představila nás sousedka. ,,Nestihla autobus a další jede za dvě hodiny, tak jsem ji vzala domů ohřát,“ podávala vysvětlení, kde se u ní žena vzala. ,,Ona umí věštit budoucnost,“ pronesla tajemně Boženka. ,,Posaď se,“ vyzvala mě Hana s upřeným pohledem.

Tvrdila, že mám rakovinu prostaty

Důkladně si mě prohlédla. ,,Ty v noci moc nespíš, že?“ promluvila a dál mě zaujatě prohlížela. Její otázka mi nesedla, a tak jsem podle toho odpověděl. ,,Proč myslíte?“ opáčil jsem jizlivým tónem. ,,Vidím to. Máš nějaké trápení,“ řekla a přisunula si židli blíž. ,,Tak se na to podíváme,“ vzala moji ruku do své. Jezdila mi prstem po dlani a já se cítil nepříjemně.

,,Jen ji nech, Mirečku,“ uklidňovala mě Boženka. ,,Tady to nevidím,“ pokývala hlavou a vrátila mi ruku na klín. Vstala a obešla stůl. Položila mi ruce na ramena. ,,Zavři oči,“ přikázala mi. Boženka mě vyzvala, abych uposlechl. Žena mi pevně stiskla ramena a několik minut na ně vší silou tlačila. Poté pomocí prstů pevně stiskla šíji zad.

,,Rakovina,“ řekla zastřeným hlasem. ,,Je to rakovina prostaty. Musíš k doktorovi,“ vyslovila diagnózu a mě polilo horko. ,,Ženská bláznivá,“ ucuknul jsem z jejího sevření. ,,Měla byste ji vyhodit,“ otočil jsem se na Boženku a rozhodl se odejít. ,,Věř mi, musíš si zajít k doktorovi, nebo bude pozdě,“ podívala se mi Hana zpříma do očí. Já už ale na nic nečekal a dům jsem vztekle opustil.

Byla to snad čarodějka...

Cestou domů jsem přemýšlel nad slovy té ženštiny. Rakovina? Kde by se vzala, smál jsem se v duchu. Během několik týdnů jsem ale začal mít problémy s močením. Říkal jsem si, že mi to ta ženská snad přivolala. Neváhal jsem a zašel si k lékaři. Během několika málo vyšetření jsem znal diagnózu. Rakovina prostaty!

Doktor mi ale řekl, že jsem přišel včas a hned jsem zahájil léčbu. Musím říct, že to byl šok. Zcela cizí žena poznala, co mi je. Já bych dobrovolně k lékaři nikdy nešel. Při další návštěvě u Boženky jsem se na onu ženu zeptal. Svěřil jsem se, že měla pravdu a v podstatě mi zachránila život. Rád bych ji našel a poděkoval jí. Boženka však tvrdí, že se po ní ten den slehla zem. Takže tento vzkaz je pro paní Hanu. Děkuji.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články