Bernadeta (37): Na tu noc, kdy mi cizí muž řekl, abych vystoupila z vlaku, nikdy nezapomenu

Bernadeta (37): Na tu noc, kdy mi cizí muž řekl, abych vystoupila z vlaku, nikdy nezapomenu
Zdroj: Pixabay

Bernadeta se před lety vracela nočním vlakem domů. Během kratičkého spánku v něm měla sen o muži, který na ni naléhal, aby vystoupila, nebo zemře. Když se probudila, týž muž stál ve dveřích jejího kupé a chystal se k ní promluvit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 12. 2021 15:00

Je to už pár let, co jsem se posledním vlakem vracela od babičky domů. Čekala mě dlouhá cesta. Usedla jsem tedy k oknu, vytáhla knížku a doufala, že mi jízda rychle uteče. Ani ve snu by mě nenapadlo, co se stane.

Ve vlaku se mi zdál sen o cizím muži

Když jsem nastoupila do vagónu a procházela mezi kupé, moc lidí v nich nesedělo. Našla jsem si jedno volné a tam se uchýlila. Nepřála jsem si nic jiného, než abych už konečně byla doma. Chvíli jsem se dívala z okna a přemýšlela o životě. Chtěla jsem si číst, ale padala mi hlava, takže jsem knížku po dvou stránkách odložila a usnula jsem.

Na jak dlouho, to netuším. Zdál se mi sen o nějakém muži, který si přisedl do mého kupé. Chvíli se na mě mlčky díval, a pak mi řekl, abych s ním vystoupila. Ve snu jsem se bránila. ,,Nechte mě být, nikam s vámi nejdu,“ přela jsem se s ním. ,,Jestli se mnou teď hned nevystoupíte, zemřete,“ zaznělo z jeho úst.

V daném snu jsem si trvala na svém a zůstala sedět. Poté s námi vlak vykolejil. Letěli jsme z nějakého srázu. Všude byl slyšet křik a pláč. Já měla zlomené obě nohy a potlučené tělo. Jestli jsem přežila nebo ne, to nevím. Z mého snu mě probudil zvuk otevírajících se dveří kupé. V nich stál ten cizí muž.

Muž z mého snu ke mně přistoupil do kupé

Usedl a chvíli se na mě díval. Přitáhla jsem si k sobě batoh a dělala, že ho nevidím. ,,Musíte se mnou teď hned vystoupit,“ řekl a mě polilo horko. ,,Proč bych to dělala?“ reagovala jsem. ,,Stane se nehoda a je možné, že při ní zemřete,“ odvětil. ,,Když nevystoupím, tak zemřu?“ otázala jsem se a on kývl.

Nevím, která z mých mozkových hemisfér se rozhodla s ním vystoupit, ale učinila jsem tak hned v další stanici. ,,Dobře jste udělala,“ řekl ten muž a díval se za odjíždějícím vlakem. ,,Jak se teď dostanu domů?“ bála jsem se. ,,Až dojde k nehodě, bude trať odkloněna. Pošlou náhradní dopravu, takže se nebojte,“ utěšoval mě.

V ten moment jsem neměla dobrý pocit. Automaticky mě napadalo, že je to nějaký úchyl, který mě zatáhne do lesa, kde mě znásilní. Během několika minut zazněla nástupištěm informace, že vlak, kterým jsem jela, měl nehodu. ,,Jak jste to věděl?“ otočila jsem se směrem k muži, který už ale vedle mě nestál.

Možná mi zachránil život

Rozhlížela jsem se na všechny strany, ale jako by se po něm slehla zem. Usedla jsem na lavičku a celé se to snažila nějak vstřebat. Během další hodiny přijel autobus, který mě dovezl do cílové stanice. Byla jsem pořád v šoku. Hned druhý den jsem v novinách našla článek o tom vlaku. Co se přesně stalo, se ještě nevědělo, probíhalo rozsáhlé vyšetřování.

Nicméně na místě bylo několik mrtvých. A já si kladu otázku. Kdo byl ten muž, co mě možná zachránil? Můj anděl strážný? Výplod mé fantazie? Odpověď už nikdy nedostanu. Ale ať už to byl kdokoliv, budu mu do smrti vděčná. Nebýt jeho, jsem dnes možná mezi mrtvými.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články