Osudové ženy Doylea z Profesionálů: Zlomené srdce mu vyléčila fešná sousedka, k níž se zpočátku nehlásil

Osudové ženy Doylea z Profesionálů: Zlomené srdce mu vyléčila fešná sousedka, k níž se zpočátku nehlásil
Zdroj: Showpix
Vztah s Karen Da Silvou navázal Martin podle svých slov před 18 lety. Učitelka jógy byla něco jako rodinnou přítelkyní, než mezi ní a hercem přeskočila jiskra. Oba se vztah snažili ce nejdéle držet pod pokličkou. Nejen kvůli rozvodu s třetí ženou Vicky, kterým si Martin procházel, ale také proto, že jedna z jeho žárlivých fanynek polila Karen poštovní schránku benzínem a chystala se ji zapálit.Shaw už dávno není tím mužem, který se v mládí pral po hospodách a holdoval alkoholu. Před 50 lety se stal stoupencem hnutí Sant Mat, skoncoval s alkoholem a přestal jíst maso. "Pil jsem hrozně moc. Denně klidně půl lahve skotské a dvě lahve vína. Ještě teď je mi zle, když si na to vzpomenu," ošklíbá se herec.Ač svou nejslavnější roli detektiva Doylea sehrál na konci sedmdesátých let, pořád se objevuje v nových televizních projektech a můžete ho vídat i na divadelních prknech.Ještě před deseti lety vyhrával Shaw ankety o nejvíc sexy muže Británie či nejfešnějšího vegetariána. "Věnuji se herectví už 45 let a jsem dědeček. Přijde mi až neskutečné, že se o mně mluví v těchto termínech. Vlastně mi to nikdy nepřišlo příhodné," smál se tehdy.+ 2 fotky+ 3 fotky

Ač v kultovním krimiseriálu Profesionálové zosobnil světáckého agenta Raymonda Doylea, který po boku svého parťáka Bodieho nemilosrdně stíhal zločince, ve skutečnosti není Martinu Shawovi (76) nic vzdálenějšího než akce a násilí. Dokazuje to svým odporem k alkoholu, vegetariánstvím, vírou a v neposlední řadě volbou partnerky, se kterou tráví podzim života.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 04. 11. 2021 09:00

Když se Shaw dal dohromady s Karen Da Silvou (59), měl za sebou již tři krachlá manželství. Herečku Jill Allen si vzal v 23 letech a pořídil si s ní tři děti - Lukea (52), Joea (48) a Sophii (47) - které zdárně kráčejí ve stopách rodičů.

Během prvního manželství se Martin začal měnit. Z bouřliváka, který se věčně potuloval po hospodách, se stal stoupenec indického hnutí Sant Mat. Skoncoval pod jeho vlivem s alkoholem, kouřením i konzumací masa a začal se zajímat o holistickou medicínu a jógu. Ani to ale jeho manželství s Jill nezachránilo. Rozvedli se, když byly Sophii čtyři roky.

Druhé manželství skončilo hádkou o peníze

Podruhé se žádaný fešák oženil roku 1992 s alternativní psychoterapeutkou Maggie Mansfield. Jenže tento svazek neměl dlouhého trvání a skončil hořkým rozvodovým stáním, při němž se manželé nemohli dohodnout na rozdělení financí.

Třetí ženu Vicky Kimm potkal seriálový Doyle v době, kdy pracovala pro birminghamskou redakci televizní stanici BBC. Ona byla tehdy zadaná, takže dva roky zůstávali přáteli, než se rozhodli jít životem společně a roku 1996 se vzít.

Třetí manželka sdílela všechny jeho záliby

Vicky ho plně podporovala ve všech jeho aktivitách. Společně meditovali, věnovali se józe a moderátorka si dokonce udělala pilotní průkaz, aby i tento koníček mohla sdílet se svým chotěm. "Jsme spřízněné duše," liboval si často Shaw. "Vicky je sice o 20 let mladší, ale pohled na život máme stejný. To nám hodně pomáhá," přiznal muž, který byl ještě před deseti lety vyhlášen nejvíc sexy vegetariánem Británie.

O to větší šok pro fanoušky přišel, když roku 2006 vyšlo najevo, že se Vicky odstěhovala ze společného domu v Hinghamu. A co hůř, Martin se podle šuškandy začal podezřele často stýkat se sousedkou Karen Da Silvou, která má dům pouhých 180 metrů od toho Shawova.

I když jsou spolu už téměř 20 let, stále bydlí odděleně

Karen se zpočátku snažila mlžit. "Jsme jen dobří přátelé. Znám Martina a jeho ženu už roky. Martin objímá každého," vymlouvala se, když je paparazzi načapali v objetí. Jenže později se ukázalo, že klepy měly pravdu. Martin a Karen tvoří pár od roku 2003 a byla to právě instruktorka jógy, kdo herce utěšoval po rozvodu tak působivě, že z toho vznikla láska.

Jejich vztah ovšem není zcela tradiční. Místo toho, aby sdíleli jednu domácnost, stále žijí odděleně. "Každý jsme si ponechali svůj dům a nějakým způsobem je spolu sdílíme," řekl Shaw pro Radio Times s tím, že se čtvrté svatbě nebrání...

Ostatně, nemá důvod. Se svými předchozími ženami prý vychází dobře. "Moje děti mají k mámě vřelý vztah. Stejně jako já. A další dvě exmanželky? Ani tam není problém. Necítíme vůči sobě žádnou zášť, ale ani touhu být v kontaktu. Prostě je to uzavřené," vysvětlil.

Zdroje informací:

Mylondon.news

Dailymail.co.uk

mirror.co.uk

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články