Originální nápad: Ze spolupráce značky Vinea a prestižních vinařů vznikly netradiční degustační sety

Originální nápad: Ze spolupráce značky Vinea a prestižních vinařů vznikly netradiční degustační sety
Zdroj: Vinea

Dny se krátí, světla ubývá, ze skříní vytahujeme teplé pletené svetry. Během sychravých dnů hledáme malé radosti proti podzimním chmurám a doplňujeme vitamíny, aby se nám nachlazení vyhnulo obloukem. Skvělá volba je vinný mošt: je nadupaný vitamíny, lokální a neuvěřitelně dobrý! Letos se navíc můžete cítit doslova jako sommeliér. Tradiční značka Vinea totiž přišla s originálním nápadem. S prestižními českými, moravskými a slovenskými vinaři přivedla na svět degustační sadu pod názvem Kumšt Moštu. Šest různých lahví v limitované edici obsahuje 30 % hroznového moštu. Každá přichuť je vyrobená z jedné ze šesti odrůd pocházejících z exkluzivních vinařství a kumšt vinařů se v nápoji snoubí s extraktem z bylin. V každé lahvi tak najdete úplně jiný chuťový příběh. A také připomínku tradičního řemesla a jeho produktu – hroznového moštu.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 31. 10. 2021 16:00

Tradice vinné révy u nás stále žije díky vinařským rodům, v nichž se toto řemeslo předává z generace na generaci. Kumšt Moštu je cesta za připomenutím tohoto dědictví a jeho lokálního významu. „Jsme hrdí na dlouhou a pestrou tradici pěstování vinné révy. Česká, moravská a slovenská vína získávají ocenění doma i v zahraničí. Vždy se u nás ale pil také vinný mošt. Společně s vinaři chceme atraktivní formou ukázat, že bychom na tento produkt neměli zapomínat. Každé ze šesti lahví degustační sady Vinea Kumšt Moštu vtiskne jeden z vinařů osobitý charakter, podobně jako svému vínu,“ komentuje Ľubica Mieresová, manažerka značky Vinea.

Do kampaně Kumšt Moštu se na svých sociálních sítích zapojily také slovenská herečka a influencerka Mária Bartalos a za Česko herečka a influencerka Sabina Rojková. Ty postupně provedly fanoušky celým procesem výroby hroznového moštu a představili vinařské řemeslo i jednotlivé vinice, z nichž degustační sada Vinea pochází. „Chceme i díky spolupráci s influencerkami ukázat lidem v Česku a na Slovensku, co vše obnáší vinařské řemeslo a prostřednictvím různorodých odrůd hroznů vsadě Kumšt moštu ukázat jeho pestrost,“ vysvětluje Ľubica Mieresová Během kampaně herečky navštívily všech šest vinařství, a kromě představení exkluzivních příchutích Viney také vyzpovídaly vinaře, kteří na nich hospodaří a přiblížily cestu k vzniku hroznového moštu. „Prostřednictvím různorodých odrůd hroznů v degustační sadě Vinea Kumšt moštu poznávám nádherné české a moravské vinice a objevuji kulturu, která za pěstováním vína stojí. Být vinařem je velká dřina a celoroční tvrdá práce, ale je to neskutečně inspirativní,“ sdílela na svých sociálních sítích Sabina Rojková.

Vinea

Netradiční kampaň vrcholí letos v listopadu. Po zářijovém moštobraní vznikala několik týdnů degustační sada Viney, která se začne prodávat 1. listopadu v síti Rohlík.cz. A co v ní najdete pro svou degustaci? Za česká vinařství se můžete těšit na Biovinařství Marcinčák z Mikulova a jejich Ryzlink rýnský s levandulí. Vinné sklepy Kutná hora Vás potěší Svatovavřineckým s malinami, strážnické vinařství Žerotín představí Solaris s květy černého bezu. Slovenským lahvím Vinea Kumšt moštu vtiskne charakter řemeslné vinařství Brhlovce s Frankovkou a arónií. Sopečná vinice Čajkov potěší vaše chuťové pohárky Peseckou leánkou s kopřivou a Vinařství Bažalík ze Svätého Juru stvořilo Svatovavřinecké rosé se šípkem.

Jaká příchuť bude vaše nejoblíbenější?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články