Bodie s Doylem se nenáviděli natolik, že museli s Profesionály skoncovat. Pak se z nich stali přátelé

Bodie s Doylem se nenáviděli natolik, že museli s Profesionály skoncovat. Pak se z nich stali přátelé
Zdroj: Česká televize
Kadeřník, nebo bubeník v The Beatles? Lewis se rozhodl pro to první.Než začal studovat herectví, živil se i prodejem encyklopedií.Po úspěšném zakončení studia se přihlásil do protiteroristické jednotky SAS.Díky Bodiemu získal nálepku, kterou se mu už nikdy nepodařilo sundat.+ 4 fotky+ 5 fotek

Jako dva kohouti na smetišti. I tak by se dal popsat vztah mezi Bodiem a Doylem. Za jejich vzájemnou nevraživostí však nestála příliš silná ega, ale scénáristé seriálu. Jak se vlastně dostal herec Lewis Collins k herectví? Proč raději zvolil povolání kadeřníka a odmítl post bubeníka v Beatles?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 22. 04. 2020 10:32

Přestože byl svým vzhledem předurčen k herectví, prorazit se mu podařilo jen díky roli agenta Williama Bodieho v legendárním seriálu Profesionálové. Tato role se mu však stala i osudnou a znemožnila mu další kariérní postup. Nikdy se mu totiž už nepodařilo Bodieho překonat, jednoduše byl po zbytek života zaškatulkován jako agent CI5.  Za zmínku rovněž stojí fakt, že se Lewis ucházel i o roli Jamese Bonda. Bohužel neúspěšně.

Kadeřník, nebo bubeník?

Stačilo opravdu málo a život Lewise by se ubíral úplně jiným směrem. Jeho otec byl totiž cestovním manažerem skupiny The Beatles. Collins se ale nakonec rozhodl, že na konkurz nepůjde a raději si zvolil práci kadeřníka. Ale i tak na hudbu úplně nezanevřel. Jeho vášní se nakonec stala kytara. Působil hned v několika kapelách v oblasti Liverpoolu.

Pořád ale nebyl se svým životem úplně spokojený. Poté, co se nějaký čas živil prodejem encyklopedií, nastoupil na Londýnskou akademii hudby a dramatického umění. I to mu ale nestačilo. Po studiu se přihlásil do elitní protiteroristické jednotky SAS. Zkoušky sice složil na výbornou, ale nakonec ho odmítli, jelikož byl kvůli menším rolím v televizi známý. Členové SASu měli zůstat v anonymitě.

Nenávist

Že si ti dva nepadli do oka hned napoprvé, bylo všem jasné. A každý další rok to bylo horší a horší. Collinsovi třeba vadilo, že scénáristé očividně nadržují Shawovi, jelikož Doyle je ten, kdo má mozek, kdežto Bodie se musí spoléhat jen na své svaly. Pravdou je, že to celé mohlo dopadnout jinak. Lewis byl totiž do role Bodieho osloven až jako třetí. Takže možná kdyby byl na jeho místě jiný herec, natočilo by se více dílů. Otázkou ovšem je, zda by se pak stali Profesionálové kultovním seriálem.

Jednou se muselo dokonce přerušit natáčení až na půl roku. Collins se totiž zranil při seskoku padákem. Tím ale porušil smlouvu, v níž měl jasně uvedeno, že se musí zdržet jakýchkoli adrenalinových sportů. S Martinem Shawem se Collins spřátelil až poté, co Profesionálové skončili.

Podlehl rakovině

V roce 2013 obletěla svět smutná zpráva o smrti Bodieho. Herec podlehl rakovině, která ho sužovala několik let. Zemřel naprosto klidně v úzkém rodinném kruhu v Los Angeles. Naposledy se Collins objevil v seriálu The Bill v roce 2002. Poté se již z herecké branže nadobro stáhl.

NA ZAJÍMAVOSTI O BODIEM Z PROFESIONÁLŮ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: blesk.cz, čsfd.cz, wikipedia

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články