Zlatuše (23): V noci jsem měla ošklivý sen o mamince. Kdybych ji nešla zkontrolovat, dnes tu s námi není

Zlatuše (23): V noci jsem měla ošklivý sen o mamince. Kdybych ji nešla zkontrolovat, dnes tu s námi není
Zdroj: Unsplash

Zlatuše má s maminkou velmi úzký vztah. Až tak moc, že když se Romana ocitla v ohrožení života, dala to Zlatuši vědět i na dálku. Prostřednictvím snu, ve kterém ji prosila o pomoc, si zachránila život. Nebýt toho, měl by tento příběh zcela jiný konec.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 01. 2023 17:00

Nikdy by mě nenapadlo, že prostřednictvím obyčejného snu mohu někomu zachránit život. A už vůbec ne, že vlastní mamince. Sama nevím, proč jsem mu věřila, ale díky Bohu za to.

Maminka je pro mě vším

Nebudu vám vyprávět příběh, ve kterém by figurovaly paranormální jevy nebo hlasy, o kterých nevím, komu patří. Můj příběh je prostý, a přesto velmi zajímavý. Hlavní roli v něm hraje moje maminka Romana (55).  Máme spolu krásný vztah. Táta nás obě opustil, když mi bylo šest let.

To nás s mamkou semklo. Vždycky jsme při sobě držely. Maminka je pro mě kamarádka, rádkyně a velká životní podpora. Nebylo pro mě zrovna snadné se od ní odstěhovat. S Honzou, mým přítelem, jsme se před dvěma lety rozhodli, že spolu zkusíme bydlet. Mojí podmínkou bylo, že chci žít blízko maminky.

Chtěla jsem náš výjimečný vztah nadále udržovat a nejlépe ji vídat každý den. Honza s tím neměl problém, a tak jsme si pronajali byt pár ulic od maminky. Obě jsme můj odchod oplakaly, ale věděly jsme, že to byla otázka času. Maminka tak zůstala doma úplně sama.

Ve snu volala maminka o pomoc

Za ty dva roky se mezi námi nic zásadního nezměnilo. Kdykoliv jsem mohla, za mamkou jsem jela. Nebo přišla ona k nám. Tohle všechno mohlo před časem skončit. Jednoho dubnového večera jsme si s mamkou volaly a ona si postěžovala, že se necítí dobře. Byla nemluvná a tvrdila, že si půjde lehnout. Popřála jsem jí dobrou noc a slíbila jí, že hned ráno zase zavolám.

Ulehla jsem kolem desáté hodiny večer. Vzbudila se o dvě hodiny později. Mohl za to ošklivý sen, který se mi zdál. Byl o mamince, jak leží na zemi a nemůže se zvednout. Sípala a volala moje jméno. Natahovala pravou ruku a sotva dýchala. Nutně potřebovala pomoc. Sen byl tak živý, až bych řekla, že mi ukazoval realitu.

Když jsem se celá zpocená probudila, něco mi říkalo, abych za mamkou jela. Vzbudila jsem Honzu a vše mu řekla. ,,Byl to sen, lehni si a spi,“ konejšil mě. Poslechla jsem ho a znovu se snažila usnout. Jenže i nadále jsem někde vzadu v hlavě slyšela maminčin hlas, jak volá o pomoc. Nedalo mi to a přes pyžamo jsem na sebe hodila kabát, vzala klíče od jejího bytu a běžela k ní.

Jenom díky snu jsem mamince zachránila život

Když jsem vešla, našla jsem maminku ve stejné pozici jako ve snu. Natahovala ke mně pravou ruku. Z posledních sil mi řekla: ,,Zlatunko, volej rychlou.“ Pak upadla do bezvědomí. Přivolaná záchranná služba dorazila do několika málo minut. Slova lékaře mě vyděsila.

,,To bylo jen tak tak, maminka prodělala srdeční příhodu,“ konstatoval a naložili ji na nosítka. V nemocnici si pobyla několik dní. Když byla propuštěna do domácího léčení, vzali jsme si ji s Honzou dočasně k sobě. Maminka se mi svěřila, že ve chvíli, kdy cítila slabost, volala mě. A to tak intenzivně, že se mi vloudila do snu. Neumím si představit, co by se stalo, kdybych nedala na svou intuici. Obyčejný sen zachránil mamince život. Ještěže jsem Honzu tu noc neposlechla.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články