Šarlota (43): Babička s maminkou mě ve snu volaly na onen svět, prý mě čeká už jen utrpení

Šarlota (43): Babička s maminkou mě ve snu volaly na onen svět, prý mě čeká už jen utrpení
Zdroj: Unsplash

Šarlota měla před časem podivný sen. Zesnulá babička i maminka ji lákaly k sobě. Tvrdily, že na tomto světě už ji nic dobrého nečeká. Řekly, že pokud nepůjde s nimi, bude už jen trpět. Ona však odmítla, nechtěla opustit svou rodinu. Ale jejich slova se brzy vyplnila...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 08. 2022 15:30

Před víc jak rokem se mi zdál sen, který byl podle mě zásadní pro můj život. Babička i s maminkou mě lákaly k sobě na onen svět. Obě jsou několik let po smrti. Daly mi nabídku, že mohu jít za nimi. Řekly dokonce, že mě už nic dobrého nečeká. Já to odmítla a od té doby jde můj život z kopce. Říkám si, jestli jsem tehdy neudělala chybu. Nebo je to celé jen náhoda?

Babička mi ve snu nabízela odchod z tohoto světa

Do té chvíle, než se mi sen zdál, v mém životě všechno šlapalo jako po másle. Můj syn se těšil dobrému zdraví. Manžel i já jsme měli úspěšné kariéry. Dalo by se říct, že nám vůbec nic nechybělo. Vedli jsme obyčejný, ale spokojený život. A pak se mi zdál ten sen. Kráčela jsem cestou k domku, kde babička kdysi žila.

Už z dálky mi mávala i s mou maminkou. Došla jsem k nim a obě mě políbily. „Rády tě vidíme," řekly tiše. Ve snu jsem neřešila, že je vidím, i když jsou mrtvé. Byl to prostě jen sen. „Čekáme tu na tebe," řekla matka. Ve snu jsem si plně uvědomovala to, jak skvěle se cítím. Tak bezstarostně a lehce. Jako kdybych byla v jiném světě.

„Můžeš jít s námi," řekla babička. Tam už tě nic dobrého nečeká," ukazovala mi v jakési podivné kostce můj dosavadní život. Teď už tě čeká jen bolest a utrpení," doplnila ji matka. Všechno dobré, co jsi měla zažít, jsi už prožila. Pojď s námi, zbytek zařídíme," lákaly mě. Vůbec jsem nechápala, co mi to nabízejí. Smrt?

Zůstala jsem naživu a trpím

Pohlédla jsem kolem sebe a viděla mnoho známých tváří. Dokonce i psa, kterého jsem měla jako dítě. Fíku," zvolala jsem. Také můžeš být svobodná, přesně jako ten pes," řekla babička. Už jsem málem souhlasila, když mi došlo, že mám zodpovědnost vůči manželovi i synovi. Nemůžu jít, ještě ne, mám rodinu," reagovala jsem.

„Jak myslíš, ale budeš litovat. A budeš trpět," dodaly jedním hlasem. Poté jsem se probudila celá zpocená a nesvá. Fuj, to byl ale divný sen," pronesla jsem tiše. Sen mi ale utkvěl v paměti. Hlavně slova těch dvou.

Během několika měsíců se mi začalo všechno bortit. Jako první mě vyhodili z práce. Poté se ukázalo, že můj manžel má milenku. Když to prasklo, požádal o rozvod. Zůstala jsem sama se synem. Do něj jsem vložila veškeré své naděje na život. Po čase se však ke mně otočil zády. Chtěl žít se svým otcem a jeho novou ženou. Poté se potýkal se zákonem. Všechno, na čem mi záleželo, bylo pryč...

Možná jsem měla babičku a maminku poslechnout

Nechtěla jsem si připustit, že ten sen nebyl jen snem, ale možností. Babička s mámou asi vidí do budoucnosti. Říkaly mi přeci, že už mě nic dobrého nečeká. A měly pravdu. Každý den je pro mě utrpením. Bojuji o přízeň syna, bojuji s penězi. Ani mé zdraví na tom není nejlépe. Bojuji i s rakovinou prsu.

A na všechno jsem sama. Začínám litovat svého rozhodnutí. Teď už se to ale nedá vzít zpět. Musím si svůj život dotrpět až do konce. Anebo doufat, že ten sen pro mě neměl mít žádný význam. A to, co se mi děje, je prostě jen život.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články