Aneta (24): Mrtvý kamarád mě ve snu varoval před tragédií. Nikdy bych nevěřila, že je něco takového možné

Aneta (24): Mrtvý kamarád mě ve snu varoval před tragédií. Nikdy bych nevěřila, že je něco takového možné
Zdroj: Unsplash

Anetě před třemi lety zemřel dobrý kamarád Standa, který byl jako její bráška. Mrzelo ji, že už se nikdy neuvidí. Standa se ale přeci jen ukázal. Ve snu jí řekl, aby svému otci rozmluvila cestu z Itálie do Čech.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 08. 2022 15:00

Před třemi lety zemřel můj velmi dobrý kamarád Standa. Dalo by se říct, že jsme spolu vyrůstali. Díky tomu jsme k sobě měli velmi blízko. Když se mi o něm nedávno zdál sen, ve kterém mě varoval před blížícím se nebezpečím, rozhodla jsem se, že ho poslechnu.

Zesnulý kamarád mě varoval ve snu

Když mi Standa jednoho dne řekl, že má nádor v hlavě, nenapadlo mě, jak to skončí. I když podstoupil slibnou operaci, po čase bohužel zemřel. Musím říct, že mě to velmi ranilo. Byl jako můj mladší bráška, měla jsem ho moc ráda. Znali jsme se pomalu od plenek. A teď tady najednou nebyl... Zůstaly mi na něj jen vzpomínky a šrám na duši.

Život však musel jít dál. Často jsem mu chodila pokládat květiny na hrob a zavzpomínat na staré dobré časy. Tolik mi chyběl. Slyšela jsem různé příběhy, kdy se duše zemřelého přijde podívat na své milované. Mě se ale nikdy nic takového nestalo.

Jenže nedávno Standa znovu vstoupil do mého života. V té době byl můj táta zrovna na cestách po Itálii. Opakovaně se mi zdál sen, v němž mě Standa před něčím varuje. Prvních několik snů jsem mu vůbec nerozuměla. Jen jsem podle gestikulace poznala, že mě před něčím varuje. Až den před tím, co se měl otec vracet, jsem Standovým slovům porozuměla.

Kamarád zachránil mému otci život

Ve snu mi řekl: „Musíš tátu zdržet v Itálii. Na jeho trase se stane ošklivá nehoda. Pokud pojede, stane se její součástí." Sen se mi opakoval celou noc. Ráno jsem se probudila vystrašená a rozhodnutá tátovi zavolat. Do telefonu jsem ho prosila, aby cestu o den odložil. Samozřejmě nechápal, proč to žádám.

Nezbylo mi nic jiného, než mu říct o svém snu. Táta se odmlčel. A poté mi také něco prozradil. „To je zvláštní, že mi to říkáš. Mě se totiž o Standovi také zdálo. Sice jsem mu nerozuměl, ale snažil se mi něco říct," zamyslel se.

Slíbil mi, že raději počká a pojede o den později. Ze mě spadla úzkost, která mě poslední dny svazovala. Když jsem se večer dívala na zprávy, nevěřila jsem vlastním očím. Moderátorka akorát sdělovala, že se v Itálii stala tragická nehoda. Pak mi došlo, že zmiňovala trasu, kterou měl táta projíždět.

Táta spatřil zesnulého kamaráda

Hned jsem tátovi volala, abych se ujistila, že mě poslechl. Seděl na hotelu a popíjel víno. Domů přijel až za tři dny. Jsem ráda, že jsem se rozhodla Standu poslechnout. Nechápu, jak to mohl udělat, ale zachránil mému otci život. Táta mi po návratu řekl, že den po nehodě Standu spatřil.

„Seděl se mnou v hotelovém pokoji. Usmíval se na mě a já mu poděkoval, že mi zachránil život," řekl táta s knedlíkem v krku. Je neuvěřitelné, jak některé vazby fungují i po smrti. Věřím, že nad naší rodinou bude Standa držet ochranou ruku tak dlouho, jak to jen půjde. Škoda, že mu to nemám, jak oplatit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články