Klára (34): Chtěla jsem po muži, aby na náš večer ve dvou odložil telefon. Skončilo to naprostým fiaskem

Klára (34): Chtěla jsem po muži, aby na náš večer ve dvou odložil telefon. Skončilo to naprostým fiaskem
Zdroj: Pexels

Klára se jen těžko smiřuje s faktem, že není u manžela na prvním místě. Tam je totiž jeho chytrý telefon, který má neustále v ruce. Ať už jdou kamkoliv, Igor ho nikdy nezapomene pravidelně kontrolovat. Klára se může snažit sebevíc, ale té malé krabičce konkurovat nedokáže.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 07. 2022 10:00

Někdy si říkám, že je dnešní doba vážně divná. Manžel Igor (38) zcela propadl kouzlu chytrého telefonu. Zašlo to tak daleko, že když už spolu můžeme strávit romantický večer, on se raději dívá do mobilu.

Manžel má pořád v ruce telefon

Kdo dneska nemá chytrý telefon, jako by nebyl. A můj Igor je přesně takový. Je na tom přístroji podle všeho závislý. Nevím jak vy, ale já, když ráno vstanu, jdu si jako první vyčistit zuby a na toaletu. Igor jako první bere do ruky mobil. Ještě se slepenýma očima v posteli lustruje, co se přes noc odehrálo na sociálních sítích.

Pak zhlédne nějaká stupidní videa. Uběhne hodina, ani neví. Zakládám si na tom, abychom spolu stolovali. Ne vždycky to samozřejmě vyjde, ale chci, aby naše dcera Lucie (7) měla zafixované, že rodina jí spolu. Igor ale naše společné chvíle tráví s telefonem v ruce. Zatímco my si s Luckou povídáme, on se směje nad videy.

Co mě dokáže vytočit doběla, je, když během snídaně strká Lucce svůj telefon a ukazuje jí nějaký snímek. ,,Nech ji v klidu najíst,“ okřiknu ho. ,,To je jen minutka,“ odpoví a už jí to cpe do talíře. Když mu někde stranou řeknu, že si to nepřeji, má odpověď: ,,Nevím, o co ti jde. Stejně bude mít co nevidět telefon a ty už ji před tím neochráníš.

Ta malá krabička nás rozděluje

Ale to se plete. Dokud ho nebude mít, tak je pořád pod ochranou. Navíc když vidím, jak se Igor s telefonem chová, budu koupi mobilu pro dceru oddalovat, jak jen to půjde. On bez něj totiž nedá ani ránu. I když jedeme autem, je schopen na semaforech mobil vytáhnout a dívat se po sítích. Vyndává ho i na rodinných oslavách a sešlostech.

Cítím, jak nás ta malá krabička rozděluje. Igora to ovládá a nikdy nemá dost. Má telefon pořád! Když usínáme, když vstáváme. Nejde bez něj ani na toaletu nebo do koupelny. Kdykoliv se na manžela podívám, šmudlá v ruce telefon. Když mu řeknu, ať to odloží, rozčiluje se jako malé dítě. Místo toho, aby se nám věnoval, si píše přes chat.

Nedávno jsem nám naplánovala romantický večer. Měli jsme totiž výročí svatby. Lucku jsem poslala ke své matce. Koupila jsem si nové sexy prádlo, láhev vína a uvařila nám večeři. Měla jsem v plánu, že se podíváme na film a užijeme si romantický večer ve dvou. Hned na začátku jsem Igora požádala, aby dal telefon do nabíječky a nechal ho tam až do rána.

Nedokázal ho odložit ani při večeru ve dvou

Už během večeře jsem si všimla, že se pořád dívá pod stůl. Když jsem odhalila, že má v ruce telefon, vjel do mě vztek. Hned ho odhodil, že to byla pracovní záležitost. Poté jsme usedli na pohovku, nalili si víno a pustili si film. Zdálo se, že to bude vážně hezký večer. Tolik mi takové chvíle ve dvou chybí! Když si ale po dvaceti minutách filmu vzal telefon do ruky, ruply mi nervy.

,,Vážně bez toho nevydržíš aspoň jeden večer? Chci toho tolik?“ pěnila jsem. ,,Promiň, mě ten film nebaví. Tak si čtu zprávy,“ odvětil. ,,Stačí, že tu jsem, ne?“ okřikla jsem ho a došlo mi, že se snažím marně. Film jsem vypnula, vzala si pyžamo s kočičkami a šla spát. Vzteky jsem nemohla usnout. Kdo si chce připustit, že u svého partnera není na prvním místě? Vážně musím bojovat proti telefonu?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články