Melánie (33): Manžel se zapojil do domácích prací a pochopil, proč nemám chuť na milování každý den

Melánie (33): Manžel se zapojil do domácích prací a pochopil, proč nemám chuť na milování každý den
Zdroj: Freepik

Melánie má tři děti, práci kolem domu a k tomu podniká. Na sex s manželem už jí nezbývají síly. Nabídla mu, že pokud začne doma víc pomáhat, bude k milování svolnější.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 07. 2022 07:00

Můj manžel Radek (37) si myslí, že musím být k mání, kdykoliv si řekne. A já si myslím, že nemusím. Aby pochopil, že to myslím vážně, nastavila jsem jistá pravidla. Pokud mi pomůže s péčí o domácnost, budu k milování svolnější. Nakonec to celé dopadlo překvapivě.

Doma jsem na všechno sama

Jsem poměrně zaměstnaná žena. Nejenom že jsem maminka tří dětí, ale jsem současně i majitelkou módního butiku. Také náš dům potřebuje tu a tam něco udělat. A poslední měsíce jsem byla na všechno sama. Ráno rozvážím ratolesti do školních zařízení a poté pokračuji do práce.

Tam jsem devět hodin. Nebýt mé mamky, která mi našeho prvňáčka vyzvedne ze školy, nevím, jak bych to dělala. Z práce jezdím rovnou domů, kde mě čeká druhá šichta. Dohlédnout na domácí úkoly dětí, zajistit večeři a věnovat se všedním povinnostem. Když kolem sedmé domů dorazí manžel, jako první si žádá večeři.

Poté usedá k televizi a stěžuje si, jak náročný měl den. Když jdou děti spát, on dál spokojeně leží na kanape, zatímco já kmitám kolem domácnosti. Ulehám lehce po jedenácté. A mám to tak, že si chci lehnout a spát. Už nestojím o žádné intimní hrátky. Radek ale sex vyžaduje. A zde se potkává ze zlou.

Kvůli povinnostem nemám chuť na sex

Jsem ze všech těch povinností tak unavená, že zkrátka nemám chuť. Stačilo, abych ho tři večery po sobě odmítla, a už je zle. Mám ráda ve věcech jasno, takže jsem mu na rovinu řekla, proč nemám chuť se milovat tak často, jak on vyžaduje. „Jsem tady na všechno sama. Až mi začneš víc pomáhat a uvolníš mi ruce, můžeme se bavit o pravidelném sexu," řekla jsem.

V danou chvíli nereagoval tak, jak bych si představovala. Nicméně za pár dní přišel s dotazem, co má doma dělat. Překvapil mě, takže jsem mu dala seznam věcí, které se po něm chtějí. „Na tobě budou svačiny a domácí úkoly alespoň dvakrát týdně. K tomu veliký nákup, který dělám každý čtvrtek. A vyzvedávání syna z fotbalového tréninku," řekla jsem mu a on to přijal.

Radkovi na seznamu přibylo ještě pravidelné sekání zahrady a venčení psa. Teď se mají věci tak, že když přijde z práce, jde se rovnou věnovat dětem. Pak utíká na zahradu sekat. A každý čtvrtek tahá těžké tašky s nákupem. Je pravdou, že jsem jeho pomoc velmi rychle pocítila. Najednou mám trošku času i na sebe.

Manžel se zapojil do chodu domácnosti

A celé to přineslo mnohem víc, než jsem čekala. Zjistil, kolik práce kolem domu reálně je. Kolik času zaberou domácí úkoly s dětmi. Uznal, že byl sobec, když mi s ničím nepomáhal, a ještě se zlobil, že nechci sex. Musím říct, že jsem to nečekala. Určitě ne to, že by uznal chybu. A už vůbec ne to, že by mi pomohl.

Co se týče ložnicových hrátek, stále hledáme balanc. Radek je teď také často unavený, protože se zapojil do domácích prací a trochu ho to spolklo. I když to vyzní asi divně, jsem za to ráda. Jedině tak může pochopit, proč jsem svého času sex odmítala. Ale když teď na všem pracujeme společně, věřím, že časem zase najdeme harmonii i v posteli.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články