Theodor (29): Kamarádi si myslí, že jsem staromódní. Co je špatného na tom, že se nechci rozvádět?

Theodor (29): Kamarádi si myslí, že jsem staromódní. Co je špatného na tom, že se nechci rozvádět?
Zdroj: Unsplash

V dnešní době snad každý zná někoho, kdo prošel rozvodem. Přesto se najdou lidé, u kterých rozvod nepřipadá v úvahu. Takovým je i Theodor, který hledá ženu na opravdu celý život. Jeho okolí se ale domnívá, že je to staromódní smýšlení.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 30. 07. 2022 10:00

Většina lidí by mi asi řekla, že jsem staromódní, když neuznávám rozvody. A samozřejmě by měli pravdu. Kdo v dnešní době není rozvedený, jako by ani nebyl. Pro mě je ale svatba posvátná, takový svazek bych nikdy nedokázal zrušit.

Nikdy se nerozvedu

Nejsem věřící. Ale ve své hlavě to prostě mám tak nastavené, že když už se rozhodnu strávit život s jednou ženou, tak svůj slib dodržím. Pokud se někdy budeme hádat, dojde na nevěru, nebo si přestaneme rozumět, udělám cokoliv, aby se náš vztah zase spravil. A abychom se nemuseli nikdy rozvést.

Myslím si, že by každá žena byla za takový přístup vděčná. Ale přesto jsem stále nenašel tu pravou. Není to tak, že bych nehledal, ale zatím se mi nikdy nepoštěstilo. I když jsem měl pár vztahů, nedokázal jsem si představit, že bych zrovna s některou z těch žen strávil zbytek svého života.

Kamarádi můj přístup nechápou

Když jsme nedávno s kamarády přetřásali téma svateb a rozvodů, řekl jsem jim svůj pohled na věc: „Nemíním se nikdy rozvést, podle mě je rozvod osobní selhání. Když už někoho natolik milujete, že si ho chcete vzít, měli byste svůj slib dodržet a milovat ho v dobrém i zlém.“

Kamarádi se mnou ale rozhodně nebyli zajedno. „Představ si situaci, že by tě manželka podvedla, nebo že by se zamilovala do někoho jiného. Ani v tomhle případě bys nepřistoupil na rozvod? To byste se raději oba trápili v nefunkčním vztahu? A co by dělaly vaše děti, které by žily v nefunkční rodině“ zavalili mě dotazy.

Neustoupil jsem ani o píď

Snažili se mě přesvědčit, že někdy může být rozvod dobrý. Ale já neuhnul ani o píď. Pokud si jednou najdu ženu, která bude ochotná si mě vzít, nikdy se s ní nerozvedu. Budu dělat cokoliv, aby naše manželství fungovalo. A jediné, co nás rozdělí, bude smrt.

Těžko říct, jestli v této uspěchané době existuje ještě někdo, kdo má na svatby a rozvody stejný názor. Doufám, že ano, protože cítím, že bych se rád brzy usadil, měl svatbu a založil rodinu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články