Rok 2025 podle starých Egypťanů: Lidem přisuzovali vlastnosti egyptských bohů. Podívejte se, jak s nimi naložit

Egyptské pyramidy
Zdroj: Pixabay

Egyptský horoskop u nás patří mezi ty méně známé, avšak je jednou z nejstarších forem astrologie. Jeho kořeny sahají několik tisíc let do minulosti a do doby starověkého Egypta. Podobně jako západní astrologie, i egyptský horoskop uznává dvanáct znamení. Jsou založena na cyklech řeky Nil, jež měla v životech starověkých Egypťanů klíčovou roli. Tato znamení jsou spojena nejen se samotnou božskou řekou, ale také s egyptskými bohy a a jejich pozitivními i negativními vlastnostmi. Pokud chcete vědět, jaký bude mít rok 2025 vliv na váš vnitřní božský aspekt, podívejte se na náš horoskop.

Jana Jánská
Jana Jánská 01. 06. 2023 14:33

Nil (1. – 7. ledna, 19. – 28. června, 1. – 7. září, 18. – 26. listopadu)

Znamení Nil je jako jediné pojmenováno nikoli po egyptském božstvu, ale po řece, jež hrála v životech starých Egypťanů naprosto klíčovou roli. Rok 2025 bude pro zrozence v Nilu vesměs pozitivní. Namísto pohledu zpět se plně zaměříte na vaši budoucnost a staré bolesti necháte definitivně za sebou. Pokud se rozhodnete změnit práci, nečiňte tak zbrkle. Nechte si dostatek času na rozmyšlenou. 

Amun-Ra (8. – 21. ledna, 1. – 11. února)

Znamení Amun-Ra je spojeno se slunečním kultem, který byl pro staré Egypťany tím nejzásadnějším, tak jako jeho božstvo. Lidé zrozeni v tomto znamení bývají velice ctižádostiví. Jejich vůdcovské schopnosti a přirozené sebevědomí často hraničí až s arogancí. V roce 2025 se vám povede poměrně dobře, především po kariérní stránce, kde budete moci dosáhnout nevídaných úspěchů.

Mut (22. – 31. ledna, 8. – 22. září)

Bohyně Mut byla ve starém Egyptě matkou světa a patřila mezi božstva zodpovědná za ochranu lidstva. Pro lidi narozené v tomto znamení je zásadní rodina a přátelé, pro své blízké by udělali vše. Mezi jejich slabší stránky však patří s tím související přecitlivělost, která jim mnohdy zatemňuje úsudek. Rok 2025 pro vás bude v tomto ohledu velkým učitelem, neboť vám dá spoustu příležitostí, díky kterým byste se mohli naučit svoje emoce vybalancovat.

Geb (12. – 29. února, 20. – 31. srpna)

Znamení Geb je spojeno se stejnojmenným bohem země, což lidem narozeným v jeho období dává předpoklad k lásce k materiálnímu zajištění a stabilním životním základům. V roce 2025 bude potřeba, abyste se zaměřili také na svou duchovní stránku, jelikož se jejím ignorováním můžete zbytečně připravovat o neobyčejné zážitky. Díky otevřenější mysli také můžete natrefit na člověka, kterého byste normálně přehlédli. A přitom máte hodně společného.

Osiris/Usir (1. – 10. března, 27. listopadu – 18. prosince)

Ve staroegyptské mytologii patřil Osiris mezi nejpopulárnější bohy, jelikož byl symbolem plodnosti a vzkříšení. Lidé narozeni v tomto znamení bývají velmi soucitní, mají dokonce sklony k přehnaným návalům emocí. Velmi rozvinutou mívají i duchovní stránku. Rok 2025 pro vás bude rokem poznávání a v určitém smyslu i znovuzrození. Zažijete něco, co bude v jistém smyslu velká zkouška. Pokud ji zvládnete s úsměvem na tváři, už vás nic nerozhází.

Isis/Eset (11. – 31. března, 18. – 29. října, 19. – 31. prosince)

Bohyně Isis je nejuctívanější bohyní egyptské mytologie. Je matkou všeho a symbolizuje lásku, plodnost a mateřství. Lidé zrozeni pod tímto znamením bývají hluboce oddaní svým blízkým, až za cenu potlačování vlastních potřeb, což se ne vždy setká s úplně pozitivním ohlasem. Pokuste se s tím v roce 2025 něco udělat. Už je na čase, jelikož to vypadá, že vnucovanou pomocí byste mohli zastrašit pro vás dost důležitého člověka. 

Thoth/Thovt (1. – 19. dubna, 8. – 17. listopadu)

Podobně jako Thoth, jenž byl v egyptské mytologii bohem učení a moudrosti, bývají lidé zrozeni v tomto znamení často inteligentní a učenliví. Rádi se dozvídají nové věci a rozšiřují si obzory. Míváte však problém trochu se odvázat, kvůli tomu by vám v roce 2025 mohla uniknout neopakovatelná příležitost v práci. Než se totiž rozhoupáte, může vám ji vyfouknout někdo rychlejší, kdo už na ni čeká. 

Horus/Hor (20. dubna – 7. května, 12.–19. srpna)

Horus měl být potomkem Usira a Eset, není tak divu, že jde o jednoho z nejobdivovanějších bohů, přesněji boha nebes, slunce a světla. Byl považován za božského vládce Egypta. Lidem zrozeným v tomto znamení tak nechybí sebevědomí, odvaha a rozhodnost. Bývají přirozenými vůdci se smyslem pro spravedlnost. Přesto to vypadá, že pro vás rok 2025 nebude tím nejpříhodnějším. Dočkáte se kudly v zádech od někoho, od koho jste to opravdu nečekali. Bude vás stát spoustu sil otřepat se z toho. 

Anubis (8. – 27. května, 29. června – 13. července)

Anubis patří jako strážce podsvětí k nejznámějším bohům egyptské mytologie. Neznamená to však, že zrozenci v tomto znamení bývají přitahováni tajemstvím života a smrti. Jsou přirozeně zvědaví, ačkoli sami jsou mistry v udržení tajemství. Rok 2025 vám přinese pár nečekaných příležitostí. Podíváte se na místa, kam jste původně neplánovali jet, tak buďte připraveni, ať se pak nezdržujete balením. 

Seth (28. května – 18. června, 28. září – 2. října)

Ačkoli je v egyptské mytologii nechvalně známý jako bůh chaosu a násilí, zrozenci v tomto znamení "padouši" rozhodně nejsou. Jde o odolné lidi se silnou vůlí, kteří se snadno přizpůsobují nelehkým podmínkám. V roce 2025 vám tyhle vlastnosti přijdou vhod. Vypadá to tak, že ve vašem životě dojde k několika výrazným změnám, které ani vás nenechají chladnými. Když však zatnete zuby, nepůjde o nic, co byste nezvládli.

Bastet (14. – 28. července, 23. – 27. září, 3. – 17. října)

Kočičí bohyně Bastet měla chránit ženy a lásku. Zároveň šlo o bohyni plodnosti a rozkoše. Dalo by se tedy říci, že zplozenci v tomto znamení budou milovníky neřestí. Jde však také o jedince s velmi rozvinutou intuicí a empatií. Do nebezpečí se jen tak nevrhají. Rok 2025 bude ideálním rokem pro napravení starých křivd, které jste měli tendenci přecházet. Vypadá to, že se vám jich za život nahromadilo dost a zbytečně vám jej ztrpčují. 

Sekhmet (29. července – 11. srpna, 30. října – 7. listopadu)

Zrozenci ve znamení egyptské bohyně války Sakhmet mají dvě stránky osobnosti. Jsou přísní a disciplinovaní, ale taktéž svobodomyslní a pohodoví. S tím souvisí i jejich přirozené charisma, jelikož právě díky lehce proměnlivé povaze se snadno zalíbí široké veřejnosti. V roce 2025 však budou muset čelit pár větším problémům. Vypadá to, že vám do života opět zasáhne někdo, koho byste už raději nepotkali. A nebude to zrovna moc příjemné.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články