Dvojka na zabití: Jakub Prachař a Sara Sandeva jako čeští Dempsey a Makepeaceová postrádají logiku i humor

Dvojka na zabití: Jakub Prachař a Sara Sandeva jako čeští Dempsey a Makepeaceová postrádají logiku i humor
Zdroj: se souhlasem FTV Prima
Jakub Prachař a Sara Sandeva hrají klasickou nesourodou dvojici vyšetřovatelů Martina Rykla a Karolínu Světlou. On má tragickou minulost, ona je mladá a ambiciózní. Nejdříve si nerozumí, ale pak si k sobě najdou cestu.Filip Kaňkovský hraje v seriálu Dvojka na zabití technika jménem Koťátko.Norbert Lichý se v seriálu Dvojka na zabití objevuje jako vyšetřovatel Krátký. Rád jí a komentuje ženy kolem sebe.Miroslav Vladyka představuje v seriálu Dvojka na zabití šéfa oddělení vražd Koudelku. Je unavený životem a jeho podřízení mu moc nepomáhají.+ 3 fotky+ 4 fotky

Dvojka na zabití je nový seriál TV Prima, který byl už dlouho před premiérou přirovnáván ke klasice Dempsey a Makepeaceová. První reakce diváků ovšem naznačují, že Jakub Prachař jako detektiv se složitou minulostí a chutí na alkohol a Sara Sandeva v roli ambiciózní mladé policistky na své slavné předchůdce ztrácejí dech.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 06. 09. 2021 12:10

Dvojka na zabití měla být českou odpovědí na kultovní seriál Dempsey a Makepeaceová, kde on byl drsňák, který se moc nedržel pravidel, ona něžná dáma. A to všechno okořeněno se špetkou humoru. Ale, jak praví už lehce obehraný vtip, když si objednáte Dempseyho a Makepeaceovou, z Wishe vám dojde Dvojka na zabití.

Dvojka na zabití je na štíru s logikou

První reakce, které se o víkendu objevily na fanouškovském webu ČSFD.cz, seriálu Dvojka na zabití vesměs vytýkají ty stejné věci - nelogičnost, nudu a málo humoru, alespoň na poměry komediálního seriálu.

Takhle to třeba shrnul uživatel s aliasem honajz: „Naprosto originální a neviděné! Polda alkoholik, no to ještě nikoho nenapadlo, který má trauma ze smrti manželky (Smrtonosná zbraň? Neznám.) a který NÁHODOU když vyspává opici v průjezdu vyslechne dva zlodějíčky, kteří se chystají vyloupit banku naproti, ve kteréžto bance je posléze, po jeho chrabrém a děsně vtipném zákroku opět NÁHODOU nalezena mrtvola... ne, to tu ještě nebylo."

Další reakce zmiňují neoriginalitu děje a postav. Jistě, v obrovské konkurenci, ať už severské, nebo americké krimi, je těžké vymyslet něco nového. Ale, jak připomíná oskiii: „Hlavně by měl někdo tvůrcům konečně vysvětlit, že lidé po dvacítce rozhodně u policie nepracují jako vyšetřovatelé." A takových věcí bylo v první epizodě hodně. Třeba Tom68 dodává: „Proč volá Prachař na policii, kudy jede vlak, když vedle něho stojí průvodčí?"

Dvojku na zabití není potřeba brát vážně

Najdou se ovšem i spokojení diváci. Třeba AgnesDee píše: „Postavy jsou zajímavé, občas i vtipné. Vedlejší postavy Hitchcocka a Scullyho v podání Steindlera a Lichýho jsou sice archetypy líných a tupých policistů, ale pánové jim přidávají zvláštní kouzlo (hlavně Lichý je v roli skvělý). A nápad s Karolínou Světlou je zábavný a osvěžující. Sečteno a podtrženo, určitě dám tomuto seriálu ještě šanci."

Možná na tom něco skutečně bude. Jinak by seriál Dvojka na zabití neodstartoval s víc jak milionem diváků. Díky tomu v sobotu večer porazil úvodní díl sedmé řady SuperStar.

Lidi, proboha, není to kriminálka! Je to komedie! Proto tam policajty hrají Norbert Lichý a Milan Šteindler. Proto tam opilý policista zasahuje při přepadení banky a proto mu tam můžou pachatelé přivázaní ke kancelářské židli, sjet pod tramvaj. Jestli jste čekali severskou kriminálku nebo akční spektákl, je to vaše chyba," vysvětluje možné důvody zklamaných reakcí Eddielron.

Zdroje informací:

ČSFD.cz: Dvojka na zabití

Mediaguru.cz: Dvojka na zabití odstartovala nad milionem jako sobotní vítěz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články