Nejzajímavější zločiny Hercula Poirota: Od abecedního vraha až po pět malých prasátek

Nejzajímavější zločiny Hercula Poirota: Od abecedního vraha až po pět malých prasátek
Zdroj: Česká televize
Přestože se mohlo točit dál, jelikož vznikla pokračování Hercula Poirota, která napsala spisovatelka Sophie Hannah, jeho představitel, herec David Suchet, to kategoricky odmítl. 
Spousta dílů z poslední sezóny se točila přímo v domě Agathy Christie.David Suchet později prozradil, že role Poirota byla pro něj ze všech nejdůležitější. 
Aby dosáhl detektivovy plnoštíhlé postavy, nosil herec pod oblekem vycpávky.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Agatha Christie měla zvláštní dar zaobalit všechny mordy do vznešeného hávu. Všechny mrtvoly měly na sobě maximálně trošku krve. Nicméně, vražda je vražda a my se teď podíváme na ty nejlepší z nich, které můžeme ve slavném seriálu o detektivovi, který připomíná svým vzhledem tučňáka, vidět.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 11. 2020 16:00

Na Hercula Poirota se můžete podívat dnes večer v 21:40 na ČT 1. Zvídavý mužík, pro Angličany „cizák“, který má rád vajíčka velmi naměkko. Žádný pachatel před ním nedokáže utéct. Svůj verdikt však nesdělí mezi čtyřma očima, ale svolá všechny zainteresované, aby jim prozradil, jak došel k odhalení viníka.

Abeceda a karty

Případ jako vyšitý. Poirot srší intelektem, Hastings je zase klasicky mimo. Přesto se technika vraha od těch ostatních liší. Tento vraždí dle písmen abecedy. A tak za sebou zanechává oběti jménem Alice Acher či Betty Barnard. Jak dlouho bude trvat, než tohoto šílence odhalí?

Nevinná hra, která se může zvrtnou v nebezpečné posezení se skutečným vrahem. Poirot je pozván na večeři. Když je hostitel zavražděn, rozbíhá se pátrání po vrahovi. Kdo to mohl být? Všichni měli k vraždě určitý motiv. Do pátrání se tak musí zapojit i šedé buňky mozkové.

Tajemné hodiny i prasátka

Když se hodiny zastaví nebo ukazují špatný čas, vždy to značí nějakou katastrofu. Do opuštěného domu je povolán jeden stenograf. Tedy, opuštěného až na jednu výjimku – mrtvolu muže, kterého nemůže nikdo identifikovat. Navíc v pokoji, kde k vraždě došlo, je umístěno hned několik hodin, které ukazují tentýž, ale zároveň špatný čas. Epizoda jako z Halloweenu, nemyslíte?

Měl to být jasný případ, ale... Důkazy se zdají být jasné, přesto něco stále nutí Poirota nespokojeně krčit knírem. Všech pět zúčastněných připomíná ustrašená prasátka, která zároveň skrývají nejedno tajemství. To by ale nebyl Poirot, kdyby na to nepřišel, n’est-ce pas?

Smrt na mysu

Poirot a Hastings si chtějí konečně dopřát zaslouženou dovolenou. Jenomže přímo před jejich očima se jedna dáma stane terčem neznámého střelce. Dle jejích slov je to již počtvrté, co málem přišla o život. O něco později je dívka otrávená bonboniérou, na které je Poirotův podpis. Je snad samotným vrahem slavný detektiv, nebo se stal obětí geniálního zločince?

Zdroje informací:

Česká televize: Hercule Poirot

cocoonofbooks.blogspot.com: Hercule Poirot Murder Mysteries

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články