Hlavně nechci chlapa z branže, říká představitelka princezny z nové pohádky O vánoční hvězdě

Hlavně nechci chlapa z branže, říká představitelka princezny z nové pohádky O vánoční hvězdě
Zdroj: Česká televize

Leonie Brill, mladá a krásná německá herečka původem z Mnichova, je představitelkou princezny Amélie v letošní štědrovečerní pohádce O vánoční hvězdě. Za jejím roztomilým kukučem se ale skrývá pěkná šibalka.

Jana Jánská
Jana Jánská 24. 12. 2020 11:06

Půvabná Leonie Brill se narodila v roce 1997 v Mnichově a navzdory svému mládí má za sebou už celkem bohatou filmovou kariéru, koneckonců točí už od osmi let. I princeznu si už zahrála, před pěti lety ztvárnila hlavní postavu v pohádce O princezně Amélii. Na kontě má ale i rozpustilejší filmy, zahrála si třeba v komedii Pornorama o zákulisí nemravné branže.

Leonie o sobě říká, že díky rolím utíká od reality, miluje cestování a na svém Instagramu zveřejňuje fotky z cest, ale i fotky, nad nimiž se mužům tají dech.

O konkurzu na princeznu Amélii

Jak se Leonie Brill dostala k pohádce O vánoční hvězdě? „Normálně jsem šla na konkurz – přijela jsem do Prahy, zahrála několik scén a trochu zaimprovizovala. Tyhle věci se prostě občas stávají, aniž byste to nějak plánovali. Myslím, že to patří ke kouzlu herectví,“ říká Leonie.

Režisér Karel Janák k tomu dodává: „Pohádka vznikala v koprodukci české, slovenské a německé televize. A díky tomu jsem mohl obsadit i jiné než české herce. Takže jsme objevili úžasnou a velmi talentovanou Leonii. Čeští diváci se tak mohou těšit na zcela novou a neokoukanou princeznu, která splní všechny představy o tom, jak má správná princezna vypadat.“

O pohádkách a natáčení

Leonie Brill se v poslední době objevovala spíše v romantických filmech. „Hraju v nich ráda, protože krutosti je v reálném světě dost,“ říká. Natáčení pohádky O vánoční hvězdě si užila, byť natáčení s česky mluvícím štábem bylo poměrně náročné. „Na place jsem byla jediná Němka a jen pár lidí, samozřejmě kromě ostatních herců, mluvilo dobře anglicky. Věřím, že s některými členy štábu bych si povídala nonstop, kdybychom mluvili stejným jazykem – bylo mi jasné, že to jsou skvělí lidé.“

Mezi nejhorší vzpomínky naopak řadí natáčení v zimě na zamrzlém rybníku, filmovalo se v Zubrovci na Slovensku. „Pravdou je, že zimu nesnáším! Tohle byla jedna z nejnáročnějších stránek celého projektu. Na Slovensku jsme měli minimálně třicet centimetrů sněhu a přes den jen tři stupně pod nulou. Musela jsem si pod kostým obléct několik vrstev termoprádla, protože jsem hodně zimomřivá. I když byla slovenská krajina neuvěřitelně krásná, dost se mi ulevilo, že jsem ty chladné dny přežila a vrátila se domů do Mnichova,“ popisuje.

O Kotkovi a vztazích

Jejího hereckého partnera v pohádce O vánoční herce ztvárnil Vojta Kotek, jeho role učitele je ve snímku velmi výrazná. „Podle mě mají učitelé krásné povolání, snažit se předávat znalosti dalším generacím. To je velmi přitažlivé. O povolání svého vlastního prince jsem vlastně nikdy neuvažovala. Mám jen jediné pravidlo: žádní herci! Myslím, že kdybych chodila s hercem, znamenalo by to strašně moc emocí a temperamentu na jednom místě, což by pravděpodobně skončilo katastrofou,“ směje se sympatická Němka.

Zapište si! Na štědrovečerní pohádku O vánoční hvězdě se můžete podívat 24. prosince v 19:00 na ČT1.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články