Princezny z nových vánočních pohádek 2020: Hvězda červené knihovny i herečka, která slaví svátky dvakrát

Princezny z nových vánočních pohádek 2020: Hvězda červené knihovny i herečka, která slaví svátky dvakrát
Zdroj: Česká televize/koláž Lifee.cz
Učitel Václav se v pohádce O vánoční hvězdě zamiluje do princezny Amélie, jejíž srdce mu pomůže získat hvězda Denička.
Princeznu Amélii si zahrála německá herečka Leonie Brill.Pro Danu Droppovou byla princezna Laura úplně první filmou rolí.
O její srdce bude v pohádce Hodinářův učeň usilovat Michal Balcar.
+ 5 fotek+ 6 fotek

Letošní vánoční nadílka pohádek nabídne pestrou škálu princezen. Od záhadné Amélie, jejíž představitelka se objevila v opravdu bizarním filmu, přes Danu Droppovou, pro níž byla její role Laury filmovým debutem, až po slovenskou herečku Dariju Pavlovičovou, která bude nutně potřebovat léčivou vodu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 12. 2020 09:05

Také se těšíte na nové pohádky, které nám zpříjemní vánoční čas? A že jich bude letos požehnaně. Příběh O vánoční hvězdě nabídne stvoření přímo nebeské, a to hvězdu Deničku. Za záporáky to bude letos nepřející sudička Lichoradka v Hodinářově učni a o významu léčivé vody nás poučí Paní vod a pramenů. Každá správná pohádka má ale svou princeznu. Letos to bude Amélie, Laura a Hanka.

Princezna Amélie (O vánoční hvězdě)

Děj pohádky O vánoční hvězdě: Učitel Václav je potají zamilovaný do princezny Amélie. Každý den ji chodí pozorovat, jak bruslí na ledě. Mezitím se seznámí s hvězdou Deničkou, kterou na Zem srazila žárlivá Proxima. Ta se rozhodne Václavovi s jeho láskou pomoci. Sama pomalu zhasíná a zachránit ji může jen nesobecká láska.

Zajímavosti o princezně Amélii: Princeznu Amélii si tentokrát nezahrála česká herečka, ale Němka Leonie Brill. Proslavila se zejména účinkováním v romantických filmech na motivy knih královny červené knihovny Rosamunde Pilcher a seriálu Doktor z hor. Došlo ale i na bizarnost. Objevila se totiž v komedii pro dospělé s příznačným názvem Pornorama. Přestože má romantiku ráda, neboť může díky ní uniknout z reality, ráda by si někdy zahrála policistku či detektiva.

Na pohádku O vánoční hvězdě se můžete podívat 24. 12. v 19:00 na ČT 1.

Princezna Laura (Hodinářův učeň)

Děj pohádky Hodinářův učeň: Malému Urbanovi je přán dobrý osud. S tím však nesouhlasí zlá sudička Lichoradka, která tak překazí věštbu svých bratrů Rodovoje a Rodovíta, kteří malému dítěti přiřkli, že v životě získá velké bohatství a lásku krásné princezny Laury, ke které mu dopomůže chamtivý Hodinář. Ten svou touhou po materiálním prospěchu nevědomky narovnává cesty osudu, které Lichoradka zamotala. Láska totiž vždy zvítězí.

Zajímavosti o princezně Lauře: Pro slovenskou herečku Danu Droppovou byla role Laury filmovým debutem. “Myslím, že jsem měla velké štěstí,” uvedla Dana. “Studuji teprve druhý ročník Vysoké školy múzických umění v Bratislavě, takže se za herečku ještě vůbec nepovažuji. Nejprve jsem se zajímala o divadlo, film přišel až později. Zatím si vše zkouším a hledám, co mi nejvíce sedne,” dodala.

Na pohádku Hodinářův učeň se můžete podívat 25. 12. ve 20:10 na ČT 1. 

Princezna Hanka (O léčivé vodě)

Děj pohádky O léčivé vodě: Princezna Hanka to bude mít v pohádce O léčivé vodě těžké. Překonat vážnou nemoc jí sice pomůže Paní vod a pramenů, ale kvůli nečistým lidským úmyslům ji bude muset ještě znovu zachránit udatný jinoch.

Zajímavosti o princezně Hance: “Pro českou televizi jsem točila už seriál Zločiny Velké Prahy a Kukačky,” prozradila představitelka Hanky Darija Pavlovičová, která tak není pro české diváky úplným nováčkem. Zajímavé ovšem je, že ona sama slaví Vánoce až v lednu, je totiž pravoslavného vyznání.

Na pohádku O léčivé vodě se můžete podívat 26. 12. ve 20:05 na ČT 1. 

Zdroje informací:

Česká televize: O vánoční hvězdě, Hodinářův učeň, O léčivé vodě

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články