Pekelné Interview s upírem: Brad Pitt musel před natáčením půl hodiny viset hlavou dolů, aby se mu zvýraznily žíly

Interview s upírem: Brad Pitt nesnášel natáčení, půl roku strávil ve tmě a visel dolů hlavou
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Interview s upírem: Novinář Daniel Malloy (Christian Slater) potká jistého Louise (Brad Pitt), který o sobě tvrdí, že je upírem a je mu 200 let.Christian Slater nahradil Rivera Phoenixe, který se natáčení bohužel nedožil.Autorka knižní předlohy Anne Rice chtěla, aby roli Lestata vzal Tom Hanks. Místo něj si pak upíra zahrál Tom Cruise.Brad Pitt prý měl problém nejen s námětem filmu Interview s upírem, nedokázal také přijmout fakt, že hraje druhé housle Tomu Cruiseovi.+ 5 fotek+ 6 fotek

Na počátku 90. let se s upírskými filmy roztrhl pytel, vedle Drákuly s Garym Oldmanem patří mezi ty nejslavnější Interview s upírem. V něm si vedle Toma Cruise zahrál i Brad Pitt, který natáčení vysloveně nesnášel. Chtěl dokonce roli vzdát, ale hrozila mu vysoká pokuta.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 08. 2022 11:00

Interview s upírem: Novinář Daniel Malloy (Christian Slater) potká v roce 1991 muže jménem Louis (Brad Pitt), který o sobě tvrdí, že je upírem a je mu 200 let. Nemrtvým se stal kvůli tomu, že neunesl smrt manželky i dítěte. Přijal proto od jiného upíra nabídku na věčný život... Na drama Interview s upírem se můžete podívat dnes ve 22:15 na Prima MAX.

Žíly Brada Pitta a Toma Cruise

Make-up a masky ve filmu Interview s upírem měl na starosti legendární Stan Winston. A nutno uznat, že upírskou podstatu vystihl skutečně dokonale. Mohli jsme vidět podivně zářící oči, velké tesáky, kvůli kterým měli herci problém správně artikulovat, i jemně průsvitnou kůži. Pokud by se film natáčel dnes, vše by se asi upravilo v post produkci a v počítačích.

V devadesátých letech ale nic takového nebylo možné. Byl zapotřebí poněkud nestandardní postup. Všechny vystouplé žíly, které lze vidět na obličejích Toma Cruise a Brada Pitta, jsou jejich vlastní. Winston je nechal půl hodiny viset hlavou dolů. Nával krve do hlavy způsobil zvýraznění žil, které pak šlo lépe obtáhnout make-upem.

Trable Brada Pitta

Natáčení filmu se moc nezamlouvalo herci Bradu Pittovi. Vadilo mu, že půl roku točí ve tmě a trpí kvůli líčení. Začal přemýšlet, jak by se mohl ze všeho elegantně vyvléknout. V jeden okamžik se rozhodl zavolat producentovi Davidu Geffenovi a zeptal se ho, kolik by stálo ukončení smlouvy. Odpověď, kterou dostal, určitě nečekal.

Geffen mu s klidem oznámil, že pokud za sebe zaplatí čtyřicet milionů dolarů, budou si kvit. Takovou částkou Pitt samozřejmě nedisponoval. Musel zatnout zuby a pokračovat dál. I když se z Interview s upírem stal hollywoodský trhák, Brad ho vždy častoval přízviskem pekelný.

Důvodů měl víc. Během natáčení musel také stát ve vykopaných příkopech. Tom Cruise totiž nebyl vysoký tak jako Brad Pitt. Původně se uvažovalo, že by chodil na podpatcích, to by ale působilo divně. A tak stál buď na speciální plošině, nebo se Pitt přesunul do připravené díry, aby byl menší...

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Interview s upírem

Looper.com: The Untold Truth Of Interview With The Vampire

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články