Komedie Vánoční příběh: Jiřině Bohdalové komplikovala natáčení francouzština, Pierru Richardovi vlna covidu

Vánoční příběh: Herečka Skálová (Jiřina Bohdalová) vládne celé rodině. Tyto Vánoce ale možná nedopadnou podle jejího očekávání...Na herečku Skálovou (Jiřina Bohdalová) čeká i setkání s přítelem v podání Pierra Richarda.Politik Skála (Karel Roden) je známý svou prostořekostí. Na Štědrý den kvůli tomu bude muset leccos žehlit."Vždycky se najde někdo, na koho jste zapomněli a sháníte ty poslední dárky…" říká Jiřina Bohdalová.+ 16 fotek+ 17 fotek

Nová česká komedie Vánoční příběh se odehrává během Štědrého dne. Režisérka Irena Pavlásková do ní obsadila skutečné herecké legendy. Pierre Richard hraje partnera Jiřiny Bohdalové, jejího syna ztvárnil Karel Roden. K tomu se před kamerou po letech setkali i Jiří Lábus a Oldřich Kaiser.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 23. 11. 2022 17:00

Vánoční příběh: Herečka Skálová (Jiřina Bohdalová) vládne nejen na jevišti, ale také doma. Tyto Vánoce však možná nebude mít plně pod kontrolou, neboť se objeví její francouzský přítel v podání Pierra Richarda. Jejich příběh se začíná prolínat se zbytkem rodiny, ale i s úplně cizími lidmi. Jsou prostě Vánoce, čas setkávání... Hvězdně obsazenou komedii Ireny Pavláskové s názvem Vánoční příběh uvedla do českých kin společnost CinemArt 24. listopadu.

Vánoční příběh s francouzským šarmem Pierra Richarda

Hvězdně obsazené české komedie nejsou ničím nezvyklým, ovšem to, že se ve Vánočním příběhu objevuje legendární Pierre Richard, už je neobvyklá věc. „S francouzskými kolegy jsme se bavili o našem filmu a hledali jsme vhodného hereckého partnera pro Jiřinu Bohdalovou. A Pierre Richard byl pro náš záměr ideální volbou," vysvětluje v materiálech pro novináře producent David Blümel.

Možná to zní lehce, ale když se tvůrcům po několika měsících povedlo domluvit s hercem, přišla vlna covidu. A Pierre Richard, kterému letos v srpnu bylo 88 let, nemohl přicestovat na natáčení do Čech. Takže se vydali za ním. Jenže jedním z pandemických omezení byl i zákaz vycházení po 18. hodině. K tomu se přidaly také problémy s hledáním lokací.

Pierrovi jsme nabídli natáčení přímo u něj doma a on k našemu překvapení tuto variantu uvítal. Diváci ve filmu uvidí reálnou pracovnu Pierra Richarda. Natáčení s ním byl zážitek, je to neuvěřitelný profesionál a skvělý člověk," dodává Blümel.

Vánoční příběh s Jiřinou Bohdalovou

I když je Vánoční příběh spletí příhod několika rodin a dalších osamělých lidí, pozornost na sebe strhává hlavně Jiřina Bohdalová (91), která se ve filmech objevuje sporadicky. Říká, že scénář k tomuto snímku byl roztomilý a byla by škoda tuto roztomilost nepřevést na plátno. „Místy v něm leccos poznávám. Vždycky se najde někdo, na koho jste zapomněli a sháníte ty poslední dárky… A u toho vznikají různé prapodivné situace," dodává Bohdalová k ději Vánočního příběhu.

A zmiňuje jednu perličku, která jí komplikovala natáčení. Tím drobným zádrhelem byla francouzština. „Do hlavy mi leze obtížně, dává mi to dost práce. To můj herecký kolega Pierre Richard měl tohle jednodušší, ten se kvůli naší skypovací scéně nemusel učit česky," vysvětluje se smíchem Bohdalová.

Zdroje informací:

ČSFD.cz: Vánoční příběh

Cinemart.cz: Vánoční příběh

Zdroj úvodní fotografie: Europeana Production/Zuzana Panská

Související články

Další články