Megahit Stmívání: Robert Pattinson byl první upír, který musel přísahat na bibli

Twilight sága: Rozbřesk
Zdroj: Prima Max
Během natáčení byla přítomná takzvaná sprostnička, kdo na place zaklel, musel zaplatit.O soundtrack k filmu měla zájem známá skupina Evanescence.Pattinson a Stewart byli stanici MTV oceněni za nejlepší filmový polibek.Svatební scény se natáčely jako poslední.+ 3 fotky+ 4 fotky

Přestože šel poslední film z Twilight ságy do kin před osmi lety, fanouškovská základna je každým rokem větší a větší. Pojďme se tak podívat na ty největší zajímavosti ze zákulisí filmů, včetně toho, proč nutili Roberta Pattinsona k tomu, aby složil přísahu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 09. 2020 16:00

Bella a Edward se vydávají na líbánky do Ria de Janeira, kde, jak doufají, se budou moci konečně nerušeně věnovat jeden druhému. Jenomže Bella nemiluje jen upíra Edwarda, ale chová také silnou náklonnost k vlkodlakovi Jacobovi. Musí se tak rozhodnout, zda chce žít mezi nemrtvými, nebo by raději zvolila normální plnohodnotný život. Musí volit opravdu dobře, protože je těhotná.

Na první část Twilight ságy s podtitulem Rozbřesk se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max

Celý příběh začal snem

Představte si, že máte podivný sen, který vám v reálném životě přinese biliony dolarů. Přesně toto se stalo autorce Stmívání, Stephenie Meyer. Měla vizi o bledém klukovi s jiskrou v oku a obyčejné dívce, která byla, na rozdíl od tajemného chlapce, člověkem.

Trefa do černého

Je pravdou, že se na špici drží stále Padesát odstínů šedi, nicméně Stmívání šlape tomuto filmu na paty. Režisérka Catherine Hardwicke dokázala s prvním dílem upíří ságy vydělat neskutečných 69,6 milionů dolarů. Žádná jiná režisérka takového úspěchu nedosáhla.

Přísaha s rukou na bibli

Představitelka Belly Kristen Stewart měla v době natáčení prvního filmu pouhých 17 let. To režisérku docela vyděsilo, a jelikož měla hlavní slovo také v castingu, rozhodla se herce Pattinsona přinutit k neobvyklé věci. Na rovinu mu řekla, že pokud chce hlavní mužskou roli, musí přísahat s rukou na bibli, že se bude od Kristen držet dál. Žádné návrhy ani pozvání na rande.

Slušné líbánky

Když se točily líbánky v Riu, naskočily tvůrcům na čele vrásky. Oba herci se do toho pustili s takovou vervou, že Pattinsonovi bylo na záběrech neustále vidět pozadí. Jenomže film měl být mládeži přístupný. Štáb se nakonec rozhodl celou scénu přetočit, tentokrát ale slušně.

Kontaktní čočky

Aby Kristen Stewart splynula s postavou z knižní předlohy, musela skrýt vlastní barvu očí. Zelenou tak vyměnila za hnědou. A to rovnou ve všech dílech této úspěšné franšízy.

Zdroj textu: thethings.com

Zdroj fotek: Prima Max

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články