Význam nejčastějších snů: Víte, co znamená, když se vám zdá o létání nebo vypadávání zubů?

Spánek je jedna ze základních potřeb člověka.
Zdroj: Pixabay.com

Zdát se nám může prakticky o čemkoli. Buď je sen ovlivněn tím, co jsme prožili, nebo tím, co nás teprve čeká. A některé sny jsou tak živé, že na ně nemůžeme zapomenout. Není to znamení toho, že se nám snaží něco napovědět naše podvědomí?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 09. 2020 13:00

Létání, pád, nahota či vypadávání zubů. To je jen zlomek toho, o čem se jednomu člověku za celý jeho život zdá. Studie uvádějí, že každý z nás má až sto tisíc různých verzí snů. Jaký význam mají ty nejběžnější? Měli bychom v nich hledat nějaká znamení?

Létání

Jestliže se vám zdá, že létáte nebo se vznášíte, může to znamenat, že trpíte úzkostnými stavy, protože se na vás nakupila hromada problémů, od kterých byste nejraději utekli. Může to ale také značit touhu po svobodě či kreativní práci.

Útěk

Určitě se o něm zdálo již mnohým z nás. Musíte neustále utíkat, neboť vás něco nebo někdo honí. V tomto případě bychom se měli zamyslet nad tím, zda nám nehrozí osobní selhání anebo neúspěch. Možná si ve snu tuto věc zhmotníme a dovolíme jí, aby nás pronásledovala.

Zkouška

Noční můra snad každého studenta. Nejčastějším spouštěčem takového snu je stres, který zrovna prožíváme. Většinou vyvěrá z příliš nízkého sebevědomí. Další příčinou takového snu je strach z toho, že může vyjít na povrch něco, co se snažíme za každou cenu utajit.

Nahota

V prvním okamžiku nás napadne, poté co se probudíme, že naštěstí šlo jen o sen. Nicméně jestliže se nám zdá o tom, že jsme na veřejnosti nazí, ukazuje to na naši zranitelnost a stydlivost. Existují ovšem případy, kdy si to daná osoba užívá. To pak zase ukazuje na zdravé sebevědomí.

Hledání toalety

Ve většině případů má tento sen velmi prosté vysvětlení, a to, že je spojený s vaší aktuální biologickou potřebou. Samozřejmě může mít i svůj skrytý význam, a to neschopnost vyjádřit své emoce či názory.

Slavná osobnost

Když se vám zdá o někom slavném, toužíte po uznání a pochvale. Chcete něco znamenat. Jestliže se vám o celebritách zdá pravidelně, budete pravděpodobně posedlí úspěchem.

Vypadávání zubů

Tento druh snu souvisí s nízkým sebevědomím a také s pocity bezmocnosti. Může značit i problémy v komunikaci nebo strach ze ztráty zaměstnání a s tím souvisejícím úbytkem finančních prostředků.

Smrt

Není potřeba se děsit. Smrt, stejně jako v kartách, značí přerod. Ohlašuje nadcházející změnu, třeba start vytoužené kariéry či změnu v osobním životě.

Zdroj textu: clubzena.cz

Zdroj fotek: stylecaster.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články