Tarotový horoskop pro všechna znamení: Velekněz má smysl pro povinnost, Císař je bojovný

Tarotový horoskop: Osudová karta všech znamení zvěrokruhu
Zdroj: Freepik

Věštění z tarotových karet je velmi oblíbené, ale zároveň zahalené špetkou tajemství! Pokud chcete vědět i vy, co vás podle tarotů čeká a nemine, přečtěte si následující horoskop.

Jana Jánská
Jana Jánská 20. 02. 2023 06:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Tarotovou kartou Beranů je Císař, který představuje silnou osobnost a autoritu. Beran je stejně jako Císař silný, bojovný a energický. Jde o vyspělou osobnost, která dokáže vést druhé lidi a být jim oporou i příkladem. Planetárním vládcem Beranů i Císaře je ohnivý Mars - planeta války, činu, bojovnosti a prosazování vlastní vůle. Císař nás učí být vládci vlastního života.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Se znamením Býka je spjata tarotová karta Velekněz, která symbolizuje důvěryhodnou osobu se silnou morální autoritou. Stejně jako Býk je Velekněz konzervativněji založený a má velký smysl pro povinnost. Pokud se pro něco rozhodne, je těžké ho přemluvit. Je tolerantní, ale jen do chvíle, než ho začnete někam tlačit násilím. Zahnaný do kouta se přestává ovládat.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Vzhledem k duální povaze Blíženců bývá tomuto znamení přisuzována karta Milenci. Blíženci jsou stejně jako Milenci pár, který se skvěle doplňuje. Karta učí Blížence, aby milovali své dvojče a zaměřili se na spojení všech aspektů lidské existence. Karta rovněž potvrzuje fakt, že Blíženci dokáží všechny okouzlit svým nenuceným chováním a fantazií.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Tarotová karta Vůz představuje jistou proměnlivost a náladovost Raka. Pomáhá mu se sjednocením protikladných sil. Rak sám o sobě není příliš nakloněný změnám, proto mu tato karta radí, aby si šel za svým cílem a nedělal zbytečné kompromisy. Vůz učí Raky, aby pamatovali na sebe, protože samou péči o druhé sami na sebe často zapomínají.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvy představuje tarotová karta Síla, která je synonymem pro energii, odvahu a životní elán. Učí nás, abychom věřili sami sobě a uměli se spolehnout na vlastní schopnosti. Planetárním vládcem je samotné Slunce, které prozařuje každou situaci a problém. Karta vybízí k tomu, abychom dosáhli svých cílů za pomoci sebekázně a vnitřní motivace.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Samostatnou a nezávislou Pannu vystihuje karta Poustevník, která učí sebekázni a trpělivosti. Představuje potřebu introspekce a přehodnocování všech priorit. Poustevník je osamělý proto, aby načerpal nové síly a naučil se ve své samotě rozumět ostatním. Symbolizuje čas, kdy se máme rozhodnout a promyslet si náš další krok. Panna je díky této kartě uvážlivá a obezřetná.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy touží po pravdě a harmonii, proto jim náleží karta Spravedlnost. Karta přináší vytouženou pravdu, čestnost a přímost, o jakou Váhy po celý život usilují. Díky Spravedlnosti se dá dosáhnout jisté objektivity, která všechny Váhy vysvobodí z věčného hledání čehosi. Karta nás konfrontuje i s následky našich činů, které bychom měli umět přijmout.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štír je spjatý s nejobávanější kartou tarotu - se Smrtí. I když to na první pohled vypadá děsivě, skutečnost zdaleka taková není. Smrt naznačuje jen ukončení nějaké situace nebo vztahu, který již nemůžeme zachránit. Jde o konec, bez kterého bychom se nepohnuli dál. Smrt nás učí uvědomit si, že všechny věci v našem pozemském životě jsou dočasné a pomíjivé.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Dobrodružnému Střelci překvapivě náleží karta Mírnost, aby jej přiměla k hledání rovnováhy, pravdy a vlastních cílů. Mírnost naznačuje soulad s přírodou i se sebou samým, kdy má Střelec najít vnitřní klid, který mu často chybí. Karta dodává potřebnou trpělivost a učí sebekontrole. Naznačuje, že přijde změna, která bude harmonická a pozvolná.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorohům je přiřazovaná nejnepochopenější karta tarotu, kterou je rohatý Ďábel. Význam Ďábla bývá často zkreslován, protože karta není pekelná, jen nám říká, že se až příliš zaobíráme penězi a smyslností. Karta je stejně jako znamení Kozoroha orientována materiálně, což nemusí být vždy dobře. Své špatné stránky nemáme popírat, ale máme se s nimi naučit pracovat a žít.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou stejní jako jejich krásná karta Hvězda! Je nositelem naděje, mládí a vody stejně jako znamení Vodnáře. Ukazuje nám, jak máme proudit v řece svých citů. Jde o jednu ze tří ochranitelských karet, která dokáže příznivě ovlivnit vývoj jakékoliv události. Hvězda ruší špatné vlivy a slibuje, že dovede svého chráněnce do vytouženého cíle. Je splněním tajných přání!

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Tajemné Ryby jsou reprezentovány kartou Luna (Měsíc), která svým stříbrným světlem osvětluje naše skryté já. Luna představuje sny, emoce a ženský princip, který je tradičně spojovaný s astrologickým znamením Ryb. Varuje před podléháním sebeklamu a před nejasnými vizemi, ve kterých se mohou Ryby utápět. Přináší potřebnou intuici, díky níž dokážeme i ve tmě najít správnou cestu.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články