Lukáš (37): Snoubenka odkládala svatbu pět let, prý musí zhubnout do šatů. Pravda ale byla jinde

Lukáš (37): Snoubenka odkládala svatbu pět let, prý musí zhubnout do šatů. Pravda ale byla jinde
Zdroj: Freepik

Lukáš požádal Lucii o ruku a ona řekla ano. Jenže to bylo před pěti lety. A svatba se zatím nekonala. Lucie stále tvrdila, že musí zhubnout do šatů a termín svatby odkládala. Lukášovi došla trpělivost, neboť chtěl znát pravý důvod toho, proč se ještě nevzali. A tak Lucie nakonec kápla božskou.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 07. 2022 13:00

Snoubenka Lucie (30) mi už pět let slibuje, že zhubne do svatebních šatů. Bláhově jsem vážně čekal, až k tomu dojde. Pak mi řekla, že si mě vlastně vzít nechce. Ukázalo se, že odkládání svatby kvůli hubnutí bylo jen výmluvou. Pravda je někde jinde.

Snoubenka chtěla být na svatbě hubená

S Lucií jsme spolu víc jak deset let. Před pěti lety jsem ji dokonce požádal o ruku. Tehdy řekla ano a já se těšil, že co nevidět z nás budou manželé. „Říká se do roka a do dne..." zmínil jsem se několikrát. Lucie mě ale požádala, že by chtěla nejprve zhubnout.

„Přece nechceš, abych šla k oltáři s tímhle," chytla se za špek na břiše. „Já tě miluju takovou, jaká seš, to přece víš," dával jsem najevo svou lásku. Zkrátka a dobře Lucka chtěla nějaký čas na shození kil. Na rovinu mi řekla, že to za rok určitě nebude. Nechtěl jsem na ni tlačit a její žádosti o odklad svatby jsem vyhověl.

Rok se s rokem sešel a Lucie neměla podle svých slov dole ani deko. „A kdy začneš hubnout?" zajímalo mě. Pouze ve spojitosti se svatbou, nikoliv s nějakou mou nespokojeností s tím, jak Lucka vypadá. „Až zhubnu, tak zhubnu," odbyla mě. Nedozvěděl jsem se ani, kdy začneme plánovat svatbu. Nezbylo mi než čekat na její pokyny.

Na svatbu nedošlo ani po pěti letech

Uběhly další dva roky a já měl dokonce pocit, že Lucka přibrala. Začal jsem zjišťovat, co se děje. „Mám toho teď hodně v práci. Celé dny jen sedím a hrabu se v papírech," vysvětlovala, proč nemá na hubnutí čas. Rodinu taktéž zajímalo, proč se stále nekonala svatba. Nechtěl jsem říkat nahlas pravý důvod, a tak jsem si vymýšlel.

Jenže když jsme ani po pěti letech nebyli svoji, začalo mi to celé smrdět. K tomu všemu se náš vztah v průběhu těch let zhoršil. A to hlavně v době, kdy jsem hodně tlačil na svatbu. Lucka trávila víc času mimo domov. Někdy byl problém ji zastihnout. Já chtěl mít ve věcech jasno, takže jsem na ni jednoho dne tvrdě udeřil. „Proč jsme se ještě nevzali?" položil jsem u večeře přímou otázku.

Lucie celá zkoprněla, protože poznala, že jí teče do bot. Chvíli mě krmila trapnými výmluvami a nezapomněla použít svoje hubnutí. „Měla jsi na hubnutí pět let. Takže se ptám na pravý důvod, proč ještě nejsme svoji," udeřil jsem. Lucka konečně kápla božskou. „Já se prostě vdávat nechci," začala. „Nechceš? Proč jsi tedy řekla ano?" nechápal jsem.

Snoubenka se nechce vdávat

„Pochop. Ty máš rozvedené rodiče, já také. Každý, koho znám, se stejně dřív nebo později rozvedl. Nechci to zažít," přiznala se. „A proč jsi mi to neřekla rovnou?" zajímalo mě. „Copak bys to pochopil?" zeptala se tiše. „Kdybys mi to jasně vysvětlila, tak asi joTakže svatba nebude?" zeptal jsem se přímo.

„Pokud ti nevadí žít na psí knížku, tak bych u toho raději zůstala," vydechla. Musel jsem si vzít nějaký čas na rozmyšlenou. Nechala mě totiž pět let čekat na něco, co se evidentně nestane. Štve mě, že ke mně nebyla upřímná. Asi bych neskákal radostí, že se nechce vdávat, ale snažil bych se to pochopit. Teď jsem na pochybách. Co je to za vztah, když k sobě nejsme upřímní?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Andrea Verešová zažila obtěžování i šikanu kvůli vzhledu: V Paříži mi chtěli operativně prodloužit nohy

Andrea Verešová zažila obtěžování i šikanu kvůli vzhledu: V Paříži mi chtěli operativně prodloužit nohy

Související články

Další články