Dominika (28): Snoubenec mě chce připravit o můj velký den. Musím zjistit, co za tím stojí

Dominika (28): Snoubenec mě chce připravit o můj velký den. Musím zjistit, co za tím stojí
Zdroj: Unsplash

Dominika se těšila na velkou svatbu. Jenže snoubenec Patrik jí do toho hodil vidle. Řekl, že nechce velkou svatbu. A co hůř, nikoho si na ní nepřeje. Svaluje to na peníze, ale Dominika ví, že problém je jinde. Jedná se pomstu její matce, která Patrika nemá ráda.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 06. 2022 10:00

Když mě Patrik (30) požádal o ruku, byla jsem šťastná. Čekala jsem na to už tak poslední rok. Moje nadšení ale nevydrželo příliš dlouho. Sotva jsem se chtěla pustit do přípravy svatby, Patrik vyslovil jedno velké přání. Nikoho na naší svatbě nechce. A to ani rodinné příslušníky. Svaluje to na peníze, ale tuším, že je v tom něco víc.

Přítel se nesnese s mou matkou

Kde začít, aby to celé dávalo smysl... Zkusím to u našeho seznámení. Proběhlo před šesti lety během letní dovolené. Patrik mě jednoduše oslovil a pozval na skleničku. Od toho dne tvoříme pár. Zhruba po půl roce chození jsem ho představila i našim. Zatímco táta byl z mého protějšku nadšený, matka to měla jinak.

Nahlas sice nic neřekla, ale poznala jsem na ní, že se jí Patrik nelíbí. A podle všeho ani jemu matka nesedla. Roky se kvůli mně oba snažili. Mluvili spolu jen když to bylo nutné. A jakmile mělo jít do tuhého, šli raději od sebe. Mrzelo mě, že moje životní láska se mámě nelíbí.

Máma se mi občas snažila vnutit třeba syna své kolegyně z práce, nebo mi posílala odkazy na seznamku. Odpověď z mé strany byla vždycky stejná: „Miluji Patrika, tak se s tím smiř." Bránila jsem svou lásku. Máma mi ale nikdy otevřeně neřekla, co jí na něm vlastně tak vadí. A já jsem se raději ani neptala.

Snoubenec chce svatbu bez rodiny

Patrik mě loni požádal o ruku. Byla jsem štěstím bez sebe. Kamarádky mi gratulovaly. Táta brečel, že se jeho holčička brzy vdá. A máma? Dělala, jako kdyby to neslyšela. Nenechala jsem se tím odradit. Pořád jsem si opakovala, že je to můj život a ona ho musí respektovat. Chtěli jsme se vzít letos na podzim.

Nedávno jsem se pomalu pustila do příprav našeho velkého dne. Moc daleko jsem se ale nedostala. Když to snoubenec zjistil, vyslovil přání, které mě šokovalo. „Já na naší svatbě nikoho nechci. Maximálně pro každého svědka, ale to je všechno," pronesl. „Jak jako nechceš? Je to velký den. Já tam chci mít rodinu," oponovala jsem.

„Je to škoda peněz. Myslím, že stačí, když se vezmeme na úřadě a bude hotovo," odbyl mě. „To nemůžeš myslet vážně. Víš, jak je to pro mě důležité? Chci mít šaty, obřad v kostele a uspořádat hostinu," prosazovala jsem své plány. „Mám naspořené peníze, můžeme je na to použít," zkoušela jsem to dál.

Musím zatlačit na mámu, aby mu domluvila

Patrik mi ale řekl, že jeho stanovisko je neměnné. Buď to bude tak, jak chce on, nebo vůbec. Teď jsem z toho špatná. Už ho nějaký čas znám, takže vím, že o peníze nejde. Myslím si, že se chce pomstít mé matce, která ho od začátku nepřijala. Já ale potřebuji, aby se přes to přenesl. A bral to tak, jak to je. Nechci působit povrchně, ale já chci velkou svatbu se vším všudy.

Nespokojím se s obřadem na úřadě. Chci si to užít, být za princeznu a mít tam rodinu. Už nám ale moc času nezbývá. Zamluvila jsem termín a musím složit zálohu, jinak datum propadne. S Patrikem nehnu, takže mi nezbývá než to zkusit přes mámu. Požádám ji, aby si vyříkali, co je třeba. A já bych mohla mít velkolepou svatbu. Nenechám se jen tak odbýt. Na svůj velký den prostě ne.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články