Patrik (36): Zariskoval jsem a porušil svoje letité pravidlo. Díky tomu jsem našel životní lásku

Patrik (36): Zariskoval jsem a porušil svoje letité pravidlo. Díky tomu jsem našel životní lásku
Zdroj: Freepik

Patrikovou velkou vášní je fitness. Udělal si kurz osobního trenéra a současně s tím si dal pravidlo, že si nikdy nesmí začít se svojí klientkou. Roky to plnil, ale jen do chvíle, než do posilovny vstoupila Marika.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 01. 2022 10:00

Živím se roky jako trenér v posilovně. Když jsem s tím začínal, něco jsem si slíbil. Nikdy jsem si nechtěl začít se žádnou ze svých svěřenkyň. Pod rukama mi prošly stovky krásných žen, ale já vždy odolal. Až jednou. To vstoupila do posilovny Marika (29) a já věděl, že se neudržím.

Slíbil jsem si, že si nikdy nezačnu s žádnou klientkou

Sport, to byla vždycky moje vášeň. V jedenácti jsem měl doma lavici, na které jsem cvičil. Postupně mi přibyly činky, osa, kettelbelly. Každý den jsem tvaroval svoje tělo. Když jsem absolvoval střední školu, rychle jsem si našel práci. Začal jsem šetřit, abych si mohl udělat kurz na osobního trenéra fitness.

Taková sranda něco stojí. Ustavičně jsem na sobě dřel, studoval základy zdravého stravování. Když jsem kurz slavnostně dokončil, chtěl jsem začít trénovat. Našel jsem si místo v menší posilovně, abych stále nabíral zkušenosti. Prvních několik lekcí jsem měl za zády svého mentora, který na mě dohlížel.

Rok se s rokem sešel a ze mě se stal vcelku dobrý trenér. Velmi rychle jsem pochopil, že budu denně v kontaktu se ženami. Někdy s těmi méně líbivými, ale převážně ke mně chodily samé kočky. Po většinou chtěly zpevnit svá tělíčka a mě si přizvaly jako rádce. Slíbil jsem si, že si nikdy se žádnou z nich nezačnu, ať to bude sebevětší kočka.

Jedna svěřenkyně byla ale jiná než ostatní

Slavil jsem úspěchy, protože jsem chodil trénovat rovnou do dvou fitness center. Někdy to byla vážně muka, když se přede mnou natřásal krásný zadeček a já nic nemohl. Po letech si ale člověk zvykl a bral to jako samozřejmost, že se na klientky sahá jen pracovně. Občas se mi stalo, že mě nějaká z nich pozvala na drink nebo rovnou k sobě domů.

Vždycky jsem to statečně odmítl, i když jsem pak doma brečel do polštáře. Vše se změnilo, když do posilovny vstoupila Marika. Menší brunetka, s pár kily navíc, která byla v posilovně poprvé. Byla velmi pokorná, s velkou snahou sama se sebou něco udělat. Koupila si u mě deset tréninků. Každý byl něčím výjimečný.

Nebyla jako většina těch namyšlených holek, co jsem potkal. Měla charisma, životní cíle. Cvičila pro sebe a svůj dobrý pocit. Takových jsem za tu dobu moc nepoznal. Většinou ty ženské makaly, aby sklízely obdiv nebo aby po nich šli chlapi. Málokterá to dělala vyloženě pro sebe. Do Mariky jsem se zamiloval.

Porušil jsem svoje pravidlo a našel životní lásku

Sympatie byly oboustranné, to jsem poznal. Roztomilé bylo, že mi vykala, ačkoliv to u nás v posilovně není zvykem. Když skončila řada tréninků a ona už nepřišla, cítil jsem se prázdný. Měl jsem na ni telefonní číslo a nevím, co mě to napadlo, ale rozhodl jsem se, že ji pozvu na skleničku. Nabídku přijala.

Dodnes toho nelituji. Stal se z nás pár, který slaví pět let od svatby. Marika je ve čtvrtém měsíci těhotenství. I když se pravidla porušovat nesmí, svého rozhodnutí nelituji. Dál jsem trenérem a znovu dodržuji zásadu, kterou jsem si kdysi dal. Není to vůbec těžké, protože lásku svého života už jsem našel.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články