Šárka (33): To, že jsem skvělá ženská, musel říct manželovi až soused. Jemu by to nikdy nedošlo

Šárka (33): To, že jsem skvělá ženská, musel říct manželovi až soused. Jemu by to nikdy nedošlo
Zdroj: Freepik

Šárka dělala doma vždy všechno sama. V době, kdy byla na mateřské, dokonce i vydělávala. Od manžela skoro nic nechtěla. Ten vždy přišel k hotovému. O to větší šok zažila, když slyšela, jak si na ni stěžuje sousedovi.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 06. 2021 08:00

S Tomášem (37) jsme spolu dlouhých jedenáct let. Máme dvě malé děti a dům. O všechno se starám sama. Jsem věrná, spolehlivá, empatická a milující. Jemu je to ale pořád málo.

Hlava rodiny jsem byla já

Tomáš je hodný člověk, ale bohužel salámista, který řeší věci trochu jinak. Má problém s uznáváním autority. Nerad nese za něco zodpovědnost. Byl takový, už když jsme se poznali. Já ho tak beru, ale i tak od něj očekávám jistou pomoc. Ze začátku vztahu, ještě než přišly děti, se spousta věcí neprojevila.

To, že má problém uklidit nebo dojet nakoupit, jsem neřešila. Raději jsem dělala všechno sama. Jezdila na velké nákupy a uklízela náš dům. Údržba zahrady také spočívala na mých bedrech. Doufala jsem, že po narození prvního dítěte přiloží Tomáš ruku k dílu.

Když přišla na svět Božka (7), prvního půl roku jsem od něj tu podporu cítila. Sice jsem dál dělala všechno jako předtím, ale on se zapojil, alespoň co se dcery týkalo. V té době jsme na tom byli bídně s penězi, a tak jsem se ve firmě domluvila, že budu pracovat alespoň brigádně z domova.

Manžel měl všechno, ale bylo mu to málo

Byly dny, kdy jsem na sebe neměla vůbec čas. Celý den jsem stála na nohou a zajišťovala chod domácnosti, pracovala a věnovala se dceři. Tomáš vždycky přišel z práce, dostal teplou večeři a večer jsem mu roztáhla nohy. Nikdy jsem si na nic nestěžovala. Je to můj manžel, a tak jsem se podle toho chovala. Za dva roky jsem znovu otěhotněla.

Tobík (4) už byl trochu větší oříšek, ale i tak jsem vše zvládla. Opět sama. Mít na starosti dvě děti, domácnost, vydělávat a ještě být upravená a veselá, není jen tak. K brigádě, kterou jsem si udržovala, jsem vzala ještě jednu práci. Docházela jsem jednou týdně na pětihodinový úklid rodinného domu. Bylo to placené zlatem. Vtipné je, že jsem to dělala s dětmi na zádech.

Pak u nás doma zavládlo podivné období. Tomáš byl na mě nepříjemný a já vycítila, že se něco děje. Musela jsem zjistit co. Na moje dotazy odpovídal, že nic. Měl pocit, že se chová pořád stejně. Jenže žena pozná víc, než si muž myslí.

Otevřel mu oči náš soused

Najednou jsem měla pocit, že nic z toho, co dělám, pro něj nemá hodnotu. Stáhla jsem se a přemýšlela nad tím, co jsem udělala špatně. V tom čase jsme měli jít sousedovi na oslavu. Nechtělo se mi, ale je to pro mě víc než soused. Beru ho jako kamaráda. Robert s Tomášem se v jednu chvíli vytratili. Když jsem je šla hledat, stáli za domem s pivem v ruce. Tomáš si na mě stěžoval.

Tvrdil, že je se mnou nuda, doma všechno pořád stejný a on neví, co dál. Polilo mě horko. Robert na něj koukal jako na blázna. ,,Co blbneš? Máš tu nejlepší ženskou pod sluncem. Uklízí, peče, vaří, stará se ti o děti, vydělává. A hlavně, dám ruku do ohně za to, že tě nepodvádí. Jestli ji nechceš, já ji beru všema deseti. Moje žena mě podvádí a dělá ze mě vola. Myslí si, že to nevím,“ řekl soused. Už druhý den se ke mně Tomáš choval jinak. Sousedovi dlužím velké díky, že manželovi otevřel oči.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články