Mysteriózní drama Dokonalý trik: Mrtvola na konci otevře v záběru oči, bratři Nolanovi psali scénář šest let

Dokonalý trik je americký filmový thriller z roku 2006 režiséra Christophera Nolana natočený podle knihy Christophera Priesta z roku 1995 Nežádoucí efekt.
Zdroj: TV Nova
Dokonalý trik je americký filmový thriller z roku 2006 režiséra Christophera Nolana natočený podle knihy Christophera Priesta z roku 1995 Nežádoucí efekt.Příběh sleduje Roberta Angiera a Alfreda Bordena, rivaly a jevištní kouzelníky, v Londýně na počátku 20. století. Posedlí vytvářením nejlepších iluzí upadnou do vzájemných snah se trumfnout, což má tragické důsledky.Role Roberta Angiera se chopil Hugh Jackman, jeho protivníka Alfreda Bordena ztvárnil Christian Bale.+ 4 fotky+ 5 fotek

Filmový thriller z roku 2006 natočil režisér Christopher Nolan a inspiraci čerpal z knihy Christophera Priesta s názvem Nežádoucí efekt. Příběh vypráví o souboji dvojice londýnských kouzelníků Roberta Angiera a Alfreda Bordena.

Petra Járková
Petra Járková 27. 04. 2020 16:00

Napínavý thriller režiséra  Christophera Nolana vás zanese do světa kouzel. Dva rivalové v podání Hugha Jackmana a Christiana Balea se tak vehementně snaží být lepší než ten druhý, až to hraničí se smrtelnou pastí. Ve filmu se objeví i krásná Scarlett Johansson, která se dostane do středu zájmu jejich soupeření. Ve vedlejších rolí excelovali David Bowie a Michael Cain, tudíž je více než jasné, že tento film s dokonalou zápletkou stojí za zhlédnutí.

Inspirace realitou

Ve filmu je představena osoba Nikoly Tesly, který pobýval ve městě Colorado Springs v letech 1899-1900, tedy úplně stejně, jako tomu bylo ve filmu.

Barvy oblečení

Při sledování filmu se zaměřte na barvy oblečení filmových postav. Barvy jsou schválně nevýrazně, aby více vynikl kontrast černé a bílé a také, aby byly lépe vidět obličeje herců.

Práce na scénáři

Když se na filmu pracovalo, vyrazil dokonce scénárista Jonathan Nolan do Colorado Springs, aby načerpal místní atmosféru a natáčecí scény tak mohl dovést k dokonalosti. Není divu, že na scénáři bratři Nolanovi pracovali neuvěřitelných šest let.

Výdělek filmu

Film vydělal studiu Disney přes první víkend téměř patnáct miliónů dolarů a umístil se na první příčce v návštěvnosti. Celkově Dokonalý trik vydělal přes 53 miliónů.

Přemlouvání Bowieho

Režisér filmu musel do role Nikoly Tesly Davida Bowieho přemlouvat, nakonec to ale klaplo. Stačila osvědčená fráze: "Jste jediný, kdo se této role může zhostit se ctí!"

Oživlá mrtvola

Vydržte určitě u filmu až do konce, protože v posledním záběru na vás bude čekat překvapení v podobě mrtvoly, která otevře oči.

NA SNÍMKY Z FILMU DOKONALÝ TRIK SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM DOKONALÝ TRIK SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články