Fantasy film Čarodějův učeň: Oživlí vlci byli skuteční, duch vynálezce Tesly je přítomen v celém snímku

Balthazar Blake alias Nicolas Cage je čarodějným mistrem, který se v současném Manhattanu snaží ubránit město před svým úhlavním nepřítelem Maximem.
Zdroj: TV Nova
Balthazar Blake alias Nicolas Cage je čarodějným mistrem, který se v současném Manhattanu snaží ubránit město před svým úhlavním nepřítelem Maximem.Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých.Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. + 3 fotky+ 4 fotky

Čarodějný mistr Balthazar Blake v podání Nicolase Cage se snaží bránit Manhattan před úhlavním nepřítelem Maximem Horvathem, kterého si zahrál Alfred Molina. Balthazar to ale sám nezvládne. Začne tedy hledat pomoc.

Petra Járková
Petra Járková 04. 04. 2020 16:00

Los padne na Davea Stutlera, který je sice obyčejný člověk, ale disponuje jistými možnostmi, díky nimž z něj udělá svého učně. Zasvětí ho do umění čar a kouzel a boj může začít.

Dlouholetá spolupráce

Nicolas Cage dostal svou roli na jistotu. Producent Jerry Bruckheimer s ním má totiž bohaté zkušenosti. Tato dvojice si totiž vyzkoušela spolupráci už sedmkrát, a to na filmech Skála, Con Air, 60 sekund, Lovci pokladů 1 i 2, G-Force a v neposlední řadě právě na Čarodějově učni.

Kožené kabáty

Kostymér Michael Kaplan dostal nelehký úkol. Musel vytvořit deset naprosto stejných černých dlouhých kožených kabátů pro Balthazara Blakea. Také jeho prsteny byly vyrobeny všechny na míru.

Nikola Tesla

Celým filmem prostupuje téma vynálezce Nikoly Tesly. Můžete se v něm setkat s jeho filozofií, vynálezy i myšlenkami. Film se dokonce natáčel v kostele na Manhattanu, kde měl právě Tesla státní pohřeb, kterého se zúčastnilo více než 2000 lidí.

Živí vlci

Ve snímku Čarodějův učeň se objeví oživlí vlci, kteří byli opravdu skuteční. Jednalo se o ochočené vlky, kterým maskéři museli na hlavy kreslit značky, díky nimž měli vypadat nebezpečně. Jmenovali se Bandit, Sierra, Samson, Takoda a jejich život byl na farmě v New Jersey.

Kouzelná kniha

Encantus - magická kouzelná kniha, kterou věnuje čaroděj svému učni, je neuvěřitelné dílo. Na této unikátní knize se pracovalo velmi dlouho. Každá stránka byla ručně namalována a opotřebována, aby kniha vypadala co nejvíce reálně. Další dvě verze byly vyrobeny pro scény, kdy je kniha zavřená nebo je s ní manipulováno ve vodě.

NA SNÍMKY Z FILMU ČARODĚJŮV UČEŇ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články