Nova slaví 28. narozeniny: Podívejte se, jak tenkrát vypadali moderátoři. Poznáte je všechny?

Nova slaví 28. narozeniny: Podívejte se, jak tenkrát vypadali moderátoři. Poznáte je všechny?
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Lucie Borhyová a Rey Koranteng působí na televizi Nova od roku 1999.Lucie Borhyová a Rey Koranteng už jsou v Televizních novinách sehraná dvojice a diváci je pravidelně odměňovali cenami televizní popularity TýTý.Lucie Borhyová a Ray Koranteng patří k neznámějším dvojicím z Televizních novin.Lucie Borhyová a Rey Koranteng dokázali do Televizních novin vnést i špetku osobitosti a odlehčení.+ 13 fotek+ 14 fotek

Nova, první česká komerční televize, začala vysílat 4. února 1994 v 19:00 přímým přenosem z Národního muzea. Dnes Nova slaví 28. narozeniny. Podívejte se, jaké byly její začátky a jak se proměnili moderátoři.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 02. 2022 15:19

Nova se v roce 1994 stala první českou celoplošnou soukromou televizní stanicí a přinesla spoustu diváckých hitů. Ostatně už v první večer nasadila Obecnou školu a pak Krotitele duchů. Následně se v jejím vysílání objevily seriálové klasiky typu M.A.S.H., Dallas, Pobřežní hlídka a Columbo.

Tváře televize Nova

Tím úplně prvním pořadem, který Nova odvysílala, byly ovšem v 19:30 Televizní noviny, které po zahraničním vzoru uváděla smíšená dvojice. Tehdy šlo o Stanislavu Wanatowiczovou Bartošovou a Zbyňka Meruňku. Později k nim přibyli třeba Martin Severa a Jitka Obzinová nebo Lucie Borhyová a Rey Koranteng.

Nedílnou součástí vysílání se staly také další slavné pořady, zmínit můžeme Snídani s Novou, kterou prošli Slávek Boura a Markéta Mayerová nebo Pavel Svoboda a Lucie Výborná a desítky dalších dnes už známých tváří.

Nesmrtelná Ulice

První díl nekonečného seriálu Ulice byl odvysílaný 5. září 2005. A tyto dramatické i veselé příběhy běží dodnes. Za tu dobu se v Ulici objevily nebo dodnes objevují herecké legendy jako je Jaroslava Obermaierová, Tereza Brodská, Pavel Kříž, Rudolf Hrušínský, Radoslav Brzobohatý, Bronislav Poloczek nebo Hana Maciuchová. Začátkem letošního roku bohužel zemřel Dušan Klein, režisér a duchovní otec Ulice.

Zdroje informací:

TV Nova

Wikipedia.org: TV Nova

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články