Nepřátelství v kultovním seriálu Akta X: Mulder se Scullyovou se nesnášeli, agent si myslel na jinou

Akta X
Zdroj: Prima Cool
Agenti se nám legitimovali celkem v jedenácti řadách.Herci se ale skamarádili až během posledních dvou.Eve 9 a Eve 10. I děti dokáží být děsivé, zvlášť když jde o klony.Fakír, který přišel do Ameriky pomstít smrt svého syna.+ 6 fotek+ 7 fotek

Mulder, Scully, Skinner anebo Muž s cigaretou (též Kuřák). Toto jsou dnes již ikonické a nezapomenutelné postavy z amerického seriálu, plného nadpřirozena a mimozemšťanů, Akta X. Stačilo ale málo a Gillian Anderson by si agentku Scullyovou možná ani nezahrála. A co dalšího ještě bylo jinak?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 04. 2020 13:00

Akta X – to jsou odložené případy, které nelze vyřešit. Anebo ano? Agent Fox Mulder a jeho partnerka Dana Scully si myslí, že ano. Zatímco se ale Fox snaží na vše nahlížet spíše z paranormálního hlediska, Dana, coby doktorka medicíny věří, že za vším se ukrývá racionální řešení, jen je stačí najít.

Na reprízu desáté řady Akt X se můžete podívat ve všední dny po půlnoci na Prima Cool.

Jennifer Beals jako Dana?

Jennifer se zprvu domnívala, že se ji Duchovny snaží sbalit. Myslela si totiž, že ji sleduje. Byla to jen náhoda, ona ho však pro jistotu odbyla s tím, že už někoho má. Po nějaké době se opět setkali na kurzech herectví v New Yorku. Tehdy už David nevydržel a s Beals si to vyříkal, vysvětlil jí, že opravdu není stalker.

Nakonec se z nich stali velmi dobří přátelé, takže když začalo natáčení seriálu Akta X, začal budoucí agent FBI svou kamarádku přemlouvat, aby vzala roli jeho partnerky. V té době už byla ale ve hře i Gillian, takže Jennifer nabídku hereckého kolegy zdvořile odmítla. Navíc byla přesvědčená, že se Anderson hodí pro tuto postavu mnohem lépe a nutno uznat, že měla pravdu.

Moc spolu nevycházeli

V seriálu se mohli jeden na druhého spolehnout, skutečnost byla ale poněkud jiná. Jejich vztah se paradoxně zlepšil až po dotočení deváté série, která měla být poslední. Duchovny si postěžoval, že Akta X z nich udělala idoly novodobé pop kultury, což s sebou přineslo spoustu slávy. Oběma tak začalo vadit, že jsou s tím druhým spojováni i v soukromí.

Při nedávném natáčení desáté a jedenácté řady ale vzájemná nevraživost vymizela. Gillian uvedla, že nyní jí připadalo jako by vlastně nic nehráli. Vše bylo zcela přirozené. Údajně se již naučili navzájem vnímat své potřeby a očekávání, což vedlo k utužení jejich přátelského vztahu.

William B. Davis

Dnes již klasický záporák s nezbytnou hořící cigaretou v ruce a tahající v pozadí za nitky. Původně se měl ukázat jen na malou chvilku a bez jediného slova. A kdyby tomu tak bylo, byl by z něho ještě doteď úspěšný nekuřák.

Než tuto roli přijal, nekouřil celých dvacet let. Umění si ovšem žádá oběti, a tak se musel ke svému zlozvyku vrátit. Sám herec prozradil, že v sobě musel vyvolat již dávno pohřbenou tužbu.

Naštvaný Skinner

Mitch Pileggi se o roli Skinnera ucházel hned několikrát. Vyšlo to až na třetí pokus. Dokonce si začal myslet, že ho tvůrce seriálu Nick Carter musí asi kvůli něčemu nenávidět. Nakonec se dozvěděl, že jádro pudla tkvělo v jeho oholené hlavě. Carter si myslel, že takto by agent FBI vypadat neměl.

ZAJÍMAJÍ VÁS TA NEJLEPŠÍ MONSTRA Z AKT X? PODÍVEJTE SE NA NĚ DO GALERIE:

Zdroj textu: mentalfloss.com

Zdroj fotek: Prima Cool

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články