Prostřeno naruby: Vaří světový šampion v otvírání ústřic, šéf i kuchař s pikantní minulostí

Prostřeno
Zdroj: TV Prima
Zdeněk Pohlreich. U něj stačí jen dva slova: Ano, šéfe!Václav Frič. Ruch velkoměsta vyměnil za život na vesnici. Nebojí se ani zabíjačky. Pamatuje ale i na citlivější povahy, a to buchtami a vdolky.Jaroslav Sapík. Jeho služby si vyžádal i Pražský hrad.Gianfranco Coizza. V Praze je jako doma. Potkal zde i svou ženu, se kterou má syna. Již nyní ho zasvěcuje do tajů kulinářství.+ 2 fotky+ 3 fotky

Do nového školního roku trošku jinak. Tento týden se Prostřeno nenese v klasickém duchu. Místo amatérských kuchařů v něm vystupují mistři svého oboru. Kdo ze známých šéfkuchařů se v pořadu již objevil a kdo nás čeká dnes a zítra?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 09. 2020 16:00

Prostřeno je kuchařská show, v níž pět soutěžících uvaří svá nejlepší jídla. Každý večer probíhá u jednoho soutěžícího doma. Následně je svými soupeři ohodnocen. Toho, kdo získá nejvíce bodů, čeká zajímavá finanční odměna.

Na Prostřeno se můžete dívat každý všední den v podvečer na TV Prima

Zdeněk Pohlreich

Začíná se ihned zostra. Legendární Zdeněk Pohlreich. Do podvědomí široké veřejnosti se dostal díky pořadům Ano, šéfe, Na nože, Šéf na grilu či Teď vaří šéf. Na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let byl členem reprezentačního baseballového týmu. V roce 1986 emigroval a uchytil se jako šéfkuchař v Nizozemí a Austrálii. Po revoluci pracoval v hotelech Renaissance nebo Marriott. V roce 2007 otevírá vlastní podnik Café Imperial, o rok později restauraci Divinis. Posledním přírůstkem je bistro Next Door by Imperial, jež se nachází naproti jeho první restauraci.

Václav Frič

Sedminásobný mistr republiky a světový šampion v otevírání ústřic. Hotelová gastronomie jej moc nebaví, místo toho si otevřel vesnickou hospodu Na Pekárně. Vařit chtěl už od dětství a česká kuchyně je pro něj vším.

Jaroslav Sapík

Je považován za legendu české kuchyně. Pochází z rodiny, která se profesionálnímu vaření věnuje již od sedmnáctého století. Snaží se propagovat domácí kuchyni. Na TV Prima jsme jej mohli vídat v pořadu Česko na talíři. Spolupracuje s Pražským hradem, kde jeho jídla ochutnali jak králové, tak i papežové. Sapík je přesvědčený o tom, že by se česká kuchyně měla vrátit na počátek minulého století, kdy držela krok s Vídní i Paříží.

Gianfranco Coizza

Narodil se na Sardinii. K jídlu přistupuje jako k rituálu, je to o setkávání se s rodinou či přáteli. Zajímavé je, že odešel do Toskánska studovat literaturu, přitom během studia pracoval ve vinařství. V roce 2001 se přestěhoval natrvalo do Prahy. Pomáhal otevírat několik restaurací, působí také jako lektor. Těsně před pandemií otevřel se svou partnerkou restauraci A posto.

Khanh Ta

S vietnamskou kuchyní se seznámil během stáže, jinak je to rodilý Jilemničák. V roce 2014 otevřel se svým bratrem restauraci Gao Den v pražských Stodůlkách. Jelikož se v podnikání dařilo, otevřela se druhá restaurace Taro.

Zdroj textu: TV Prima

Zdroj fotek: TV Prima

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články