Sadie Sink, hvězda Stranger Things: V seriálu jí šlo o život, přirovnávají ji k Meryl Streep

Stranger Things: Sadie Sink přirovnávají k Meryl Streep
Zdroj: Showpix
Stranger Things: Od bitvy o Starcourt uplynulo šest měsíců. Parta přátel se teď poprvé rozdělila. Dokážou i tak bojovat s novou hrozbou... 
...kterou představuje monstrum zvané Vecna?Sadie Sink alias Max je jednou z hlavních postav čtvrté série Stranger Things.Max čeká největší boj jejího života. Co se s ní vlastně Vecna provede?+ 3 fotky+ 4 fotky

Čtvrtá řada Stranger Things spěje do velkolepého finále. Co o hitu Netflixu prozradila herečka Sadie Sink alias Max ve velkém rozhovoru pro Hollywood Reporter? A kdo ji přirovnává ke slavné Meryl Streep?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 29. 06. 2022 13:40

Sadie Sink se k hrdinům Stranger Things připojila ve druhé sérii a jako Max se postupně stala jednou z hlavních postav. Ve čtvrté sérii šlo dívce o život, když ji monstrum Vecna uneslo do světa Vzhůru nohama. Max sice unikla, ale vypadá to tak, že se s ní děje něco tajemného...

Sadie Sink jako Max v seriálu Stranger Things

Dvacetiletá zrzavá rodačka z Texasu má tři starší bratry a mladší sestru. K herectví ji přivedl její oblíbený hudební film Muzikál ze střední (2006). Přesto se pustila jiným směrem a není z ní disnyeovská zpívající hvězdička. Seriál Stranger Things je toho zářným důkazem.

Hlavní myšlenkou sezony je, že přátelství je silnější než strach," říká Sadie o čtvrté sérii Stranger Things pro Hollywood Reporter. Její postava Max se octne v situaci, kdy si myslí, že už má smrt na dosah. Napíše proto dopisy svým blízkým a jeden jde přečíst i na hřbitov mrtvému bratru Billymu. Tehdy je unesena monstrem Vecna.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Sadie Sink (@sadiesink_)

Ale její přátelé to jen tak nenechají a zachrání ji. Kletba pomine, když Max zaslechne svou oblíbenou píseň Running Up That Hill od Kate Bush. Přestože pochází z roku 1985 a není to zrovna obehraná popová klasika, díky seriálu se dostala na nejvyšší příčky hitparád. Úspěch skladby překvapil i samotnou Sadie. „Až když jsem procházela Tik Tok a každé video obsahovalo tu písničku, řekla jsem si: ‘Můj bože, tohle se opravdu rozjíždí.’"

Kdyby si mohla Sadie vybrat sama skladbu, která uvolní Max ze zakletí, byla by to píseň August od Taylor Swift. „Mohla bych to poslouchat donekonečna a rozhodně by mě to zachránilo před prokletím Vecny," dodává herečka. To taky není špatný výběr.

Co čeká Max ve čtvrté sérii Stranger Things?

Max rozhodně není otevřená kniha. Takže pro její přátele, rodinu a publikum je těžké zjistit, co se jí odehrává v hlavě," vysvětluje Sadie. Proto se na natáčení připravovala tak, že se snažila snít jako Max a psát si deník, zkrátka cokoliv, co by ji s ní spojilo a dodalo smyšlené postavě opravdový vnitřní život.

Max teď musí být statečnější než kdy předtím. Bylo hezké vidět i tuto její stránku, jak převezme kontrolu nad svým vlastním životem a osudem," přibližuje Sadie čtvrtou sezonu Stranger Things, o které se také říká, že to je sezona Max. Seriál samozřejmě čeká pátá série, ale nikdo o ní zatím nic neví. I Sadie říká, že tvůrci o ní nedali vědět nikomu z herců. Všechno je tedy otevřené...

Nová Meryl Streep?

Přestože je seriál Stranger Things postaven hlavně na mladých tvářích, v obsazení figuruje také Winona Ryder, která v 90. letech zazářila díky filmům Střihoruký Edward (1990) nebo Malé ženy (1994). Má dokonce dvě nominace na Oscara. Pak se tak trochu vytratila ze záře reflektorů a návrat zažila až díky Netflixu.

Většina herců a hereček kolem ní je mladší o dvě nebo tři dekády, ale ona si je nedokáže vynachválit. Třeba Sadie Sink označila za příští Meryl Streep.

Nemohu to přijmout. Je to příliš velké srovnání," říká Sadie skromně pro Hollywood Reporter. „Je ale opravdu příjemné, když to říká. Je chytrá a má spoustu rad pro mladé herce. Vzhlížím k ní a bylo to od ní opravdu, opravdu milé."

Zdroje informací:

Netflix.com: Stranger Things

Wikipedia.org: Stranger Things (season 4)

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články