Seriál Hospoda: Pili herci skutečné pivo? A čí smrt překazila pokračování?

Hospoda
Zdroj: Nova
Během jednoho natáčecího dne si mohli herci dopřát maximálně tři piva se sníženým obsahem alkoholu.Menzel nemá rád pivo. Musel se tak upravit scénář a rázem se z něj stal vinař.
Hospoda se dočkala dvou řad a dvaapadesáti epizod.Nárožný bavil o přestávkách své herecké kolegy satirickými postřehy o aktuální politické situaci.
+ 5 fotek+ 6 fotek

Jestliže bychom měli určit, který seriál splňuje na sto procent definici lidový, byla by to Hospoda. Podívejme se, co zajímavého se při jeho natáčení stalo. Proč už nevzniklo pokračování a jaké pocity má z Hospody po letech herec Václav Knop?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 06. 2020 16:00

Do naší hospůdky vedou jen tři schůdky. Právě zde se scházeli jak obyčejní lidé, tak i intelektuálové, aby se v kruhu svých přátel podělili o každodenní strasti a radosti. Oblíbený sitcom z prostředí jedné pražské hospody.

Hospodu si můžete opět připomenout každý den večer na Nově.

Žádná obarvená voda, ale opravdové pivo

Ladislav Potměšil, Jiří Menzel anebo Bronislav Poloczek. Všichni tři, a ještě několik dalších známých herců, si během natáčení dopřávali skutečné pivo, žádnou náhražku. Jen s tím omezením, že jejich půllitry byly upravené tak, že sice vypadaly plné, ale doopravdy v nich měli seriáloví štamgasti jen 250 ml piva. Tomuto klamu napomohla skleněná výplň.

Ubralo se také na procentech. Z dvanáctky se pivo naředilo na pět až sedm stupňů. Jediný, kdo při tom trpěl, byl Menzel. Pivo v lásce zrovna nemá, takže když se dotočil záběr, zlatavý mok vždy vyplivl. Musel se tak předělat scénář a z doktora Práška se stal vinař. Zřejmě za trest se ale v jeho případě jednalo o rybízový džus.

Neuskutečněné pokračování

Hospoda se dočkala dvou řad a dvaapadesáti epizod. A kdyby nezemřel režisér Dudek, pokračovalo by se dál. Jeho úmrtí však nebylo jediné, které sitcom ovlivnilo. Na samotném počátku měl postavu doktora Práška hrát Miloš Kopecký, bohužel se toho ale nedožil. Seriál se tvořil pouze v jednom barrandovském ateliéru. Každá epizoda zabrala dva natáčecí dny.

Lidé na něj nezapomněli

Vzpomínáte na vzteklého tělocvikáře Jonáše, kterého ztvárnil Václav Knop? Díky Hospodě se z něj stala herecká hvězda. Teď by už do toho ale znovu nešel. I po tolika letech od vysílání jej poznávají lidé na ulici a zvou na pivo.

“Přestože šlo o komedii, na srandičky nebyl čas. Muselo se držet tempo, dva dny, jedna epizoda. O přestávkách nás pouze někdy pobavil Petr Nárožný svými narážkami na aktuální politickou situaci,” zavzpomínal herec v rozhovoru pro deník Aha.

A co odpověděl na otázku, zda by se zúčastnil nové řady Hospody? “Neváhal bych,” řekl. “Byla tam výborná parta. Nebýt úmrtí režiséra, točilo by se dál. Nikdo jiný ovšem neměl odvahu to po něm převzít. Navíc už bylo domluvené, že z tělocvikáře povýším na poslance, čímž bych se stal ještě více arogantním.” 

Zdroj textu: čsfd, Nova, Aha

Zdroj fotek: Nova

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články