Sestra v akci: Whoopi Goldbergové šéfovala profesorka McGonagallová z Harryho Pottera

Sestra v akci
Zdroj: Seznam TV
Maggie Smith: žena stvořená pro důstojné role. Jako Matka představená......profesorka McGonagall v Harrym Potterovi......a hraběnka vdova v Panství Downton.Kathy Najimy si zahrála bláznivou a korpulentní sestru Marii Patrik (vlevo).+ 5 fotek+ 6 fotek

Matka představená, sestra Marie Patrik a hlavně nezapomenutelná Deloris v podání Whoopi Goldberg. Kdo by neznal postavy z filmu Sestra v akci, který byl u nás již mnohokrát reprízován. Jak se dnes daří těmto herečkám? A kdo již není, bohužel, mezi námi?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 15. 06. 2020 16:00

Barová zpěvačka Deloris je jednoho dne svědkem, jak se její milý, mafián Vince, chystá sprovodit ze světa neloajálního poskoka. Jelikož jí nechybí zdravý rozum, usoudí, že je na čase zvednout kotvy. Navštíví nejbližší policejní stanici, kde Vinceho udá. Aby ji detektivové ochránili, coby korunního svědka, pošlou ji do kláštera. Pobyt mezi řadovými sestrami je pro temperamentní Deloris hotovým utrpením. Matka představená má po několika dnech plné zuby zmatku, který do jejich konventu tato žena přinesla a odklidí ji do klášterního sboru. Konečně se může Deloris angažovat v tom, co umí nejlépe – zpěvu.

Na film Sestra v akci se můžete podívat dnes v 18:05 na Nova Cinema.

Maggie Smith

Představitelku Matky představené zná doslova celý svět. Zahrála si totiž profesorku McGonagall ze ságy plné čar a kouzel, Harry Potter. A kdyby se přeci jenom někdo našel, kdo by onu excelentní herečku a dámu neznal, seriál Panství Downton mu tuto mezeru ve vědomostech jistě zacelí. Zde si zahrála hraběnku vdovu, matku lorda Granthama. Zajímavé ale je, že se odmítla podívat byť na jeden díl. Prý by pak zase řešila, co se jí nepovedlo.

Ve svých 85 letech je stále velmi činorodá, nicméně nyní se objevuje spíše v menších a nezávislejších projektech. Jinými slovy si vybírá takovou práci, která by ji příliš fyzicky nezatěžovala. V osobním životě se dokázala poprat s rakovinou prsu. Získala také šlechtický titul dame, což je ekvivalentem mužského sir.

Kathy Najimy

Vzpomínáte na baculatou jeptišku Marii Patrik? Kromě toho, že dokázala shodit pěkných pár kilo, si ještě v roce 2001 zahrála v komedii Milionový závod, a to po boku své herecké kolegyně Whoopi Goldberg. Má za sebou také vlastní divadelní show It’s My Party. Věnuje se rovněž režii. Provdala se za zpěváka a herce Dana Finnertyho.

Bill Nunn

Policista, Eddie Souther, který měl za úkol Deloris v klášteře chránit, se bohužel zapsal do smutné statistiky úmrtí pacientů s leukémií. Svůj boj prohrál v jednašedesáti letech. Ještě předtím jsme mohli herce Billa Nunna vidět v trilogii Spiderman režiséra Sama Raimiho.

Whoopi Goldberg

A to nejlepší nakonec. Whoopi je prostě uragán, který nehodlá zpomalit. Za své filmové role získala mnohá ocenění, což ji právem vyneslo mezi tu nejlepší hollywoodskou smetánku. Důkazem toho je i fakt, že již čtyřikrát uváděla předávání Oscarů. Stala se tak úplně první Afroameričankou, která dostala tuto ceremonii na starost.

Minulý rok rovněž dostála své pověsti silné a energické ženy. Dokázala ustát zápal plic, který u ní probíhal celkem dramatickým způsobem. “Prodělala jsem akutní zápal plic,” informovala později herečka. “Chybělo málo a navždy bych tuto Zemi opustila. Nicméně, zase jsem to já. Postavila jsem se na nohy. Nejsem ještě mrtvá,” dodala komička s nepřehlédnutelnými dredy.

Zdroj textu: čsfd, Wikipedie, Nova, Blesk

Zdroj fotek: Nova Cinema

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články