Vojtěch Kotek o roli násilníka v minisérii Guru: Dlouho jsem váhal, jestli to přijmout

Vojtěch Kotek říká, že roli sexuálního predátora nejprve vůbec přijmout nechtěl.
Zdroj: Se souhlasem TV Nova
Vojtěch Kotek v roli sexuálního predátora a samozvaného guru působí velmi chladnokrevně.Dívku, která se jako první rozhodne proti praktikám ezoterického guru vypovídat, hraje Anna Fialová.Anna Fialová hraje v minisérii Guru sexuálně zneužitou matku samoživitelku.Herečka Anna Fialová se na place setkávala s kolegyní Denisou Barešovou.+ 3 fotky+ 4 fotky

V nové třídílné minisérii Guru si Vojtěch Kotek (34) zahraje samozvaného guru, který v rámci své ezoterické praxe sexuálně zneužívá stovky mladých žen. Jak herec uvádí v oficiálních materiálech televize Nova, temný příběh natočený podle skutečných událostí v něm nejprve vyvolával rozporuplné pocity.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 14. 01. 2022 10:30

Moje první reakce byla, že bych to hrát neměl. Byl jsem dost překvapený, že mi tvůrci takovou roli nabídli a docela dlouho jsem jim to rozmlouval,” vypráví Kotek, který se po roli Františka Štěpána Lotrinského v historické sérii o Marii Terezii objeví na televizních obrazovkám jako sexuální predátor a manipulativní psychopat

Vojtěch Kotek dlouho váhal, zda roli přijmout

Není divu, že herec roli zpočátku odmítal. Ne proto, že bych ji nechtěl hrát, jde o zajímavou příležitost, ale myslel jsem si, že na to u nás existují vhodnější a uvěřitelnější adepti, než jsem já. Oni však trvali na tom, že Marek by neměl být zlem v prvním plánu. A jak vidíte, nakonec mě přesvědčili,” dodává.

Scény plné explicitního násilí

Kotek se tak ve svém nejnovějším televizním počinu objevuje ve vypjatých scénách, které jsou plné sexuálně motivovaného násilí. To páchá na svých hereckých kolegyních Anně Fialové a Alžbětě Malé. Četl jsem výpovědi obětí znásilnění, rozsudky a jiné dokumenty, abych byl co nejvíce v obraze. A také jsem si předsevzal, že si roli nebudu z natáčení nosit domů. Potřeboval jsem co největší vnitřní odstup od postavy, zvlášť ve vztahu k explicitním scénám násilí,” zdůrazňuje.

Chceme dodat kuráž obětem, tvrdí Vojtěch Kotek

Kotek působí v roli predátora chladnokrevně a maximálně uvěřitelně, a to především ve scéně, kdy fyzicky napadne Annu Fialovou. Minisérie podle tvůrců vznikla proto, aby se oběti nebály promluvit o bezpráví, které jim někdo způsobil. Nechtěli jsme si libovat ve zrůdných zkušenostech obětí. Naším hlavním cílem je dodat kuráž obětem, které dosud nenašly sílu o traumatech promluvit. Roli jsem vzal právě z tohoto důvodu,” uzavírá Kotek.

První díl trojdílné minisérie Guru můžete sledovat už v pátek exkluzivně na platformě Voyo.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články