Jak si nevzít princeznu: Anna Fialová a Marek Adamczyk cestují v pohádce časem, kam by se chtěli vrátit ve skutečnosti?

Pohádka Jak si nevzít princeznu: Přáli by si Anna Fialová a Marek Adamczyk cestovat v čase?
Zdroj: se souhlasem České televize
Jak si nevzít princeznu: Malému princi Leopoldovi sudičky předpoví, že se ožení s dcerou sousedního krále. Jenomže mezi oběma mladými lidmi panuje nevraživost, nemají se rádi. Rozhodnou se proto ukrást magické hodinky, aby se mohli vrátit do minulosti a změnit věštbu.Pohádka Jak si nevzít princeznu se natáčela na hradě Perštejn a zámku Frýdlant.Štědrovečerní pohádka České televize má originální zápletku. Je to ale čím dál větší fuška, nechala se slyšet Barbara Johnsonová, kreativní producentka filmu Jak si nevzít princeznu."Není to úplně klasická princezna, má v sobě trochu rebelství," řekla Anna Fialová o své postavě v pohádce Jak si nevzít princeznu.+ 2 fotky+ 3 fotky

V pohádce Jak si nevzít princeznu hrají hlavní roli kouzelné hodinky, které změní nejeden osud. Co by dělali představitelé hlavních rolí Marek Adamczyk a Anna Fialová, kdyby takové hodinky skutečně existovaly? Také by toužili změnit svůj život?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 12. 2021 11:00
Aktualizováno 19. 12. 2023 16:30

Děj pohádky Jak si nevzít princeznu: Co kdyby vám sudičky předpověděly svatbu s člověkem, který vám leze na nervy? Princ Leopold (Marek Adamczyk) a princezna Josefína (Anna Fialová) by mohli vypravovat... Oba mají jen jedno přání - zvrátit předem daný osud. Pomohou jim v tom zázračné hodinky? A nezpůsobí ještě větší problémy? Na pohádku Jak si nevzít princeznu se můžete podívat na ČT 1 20. 12. ve 20:10.

Marek Adamczyk má rád období první republiky

Marek Adamczyk, který si v pohádce Jak si nevzít princeznu zahrál prince Leopolda, by se nejraději podíval do období první republiky. Chtěl by totiž zjistit, zda to tehdy bylo skutečně idylické, nebo se život v té době postupem času hodně přikrášlil.

Malým návratem do minulosti pro něj bylo natáčení této pohádky z dilny České televize. Adamczyk se kdysi věnoval jízdě na koni, ale nijak zvlášť. V nejnáročnějších scénách byl samozřejmě zastoupen dublérem, většinou ale seděl na koňském hřbetu on sám. A aby mohl lesem cválat rychlostí větru, čekal ho trénink.

Vzpomínky Anny Fialové na Ježíška

Anna Fialová by se díky kouzelným hodinkám nejraději vrátila do dětských let, které trávila na chalupě u prarodičů, nebo když cestovala do Švýcarska, kde její maminka pracovala. Jsou to pro ni hezké vzpomínky, ke kterým se ráda vrací. Vzpomíná si také na koně s kočárem, kterého dostala jako malá od Ježíška. Byla z něj nadšená.

Fialová má o Vánocích nejraději povídání v rodinném kruhu. Pohádkové mánii se ale nevyhýbá, televize u nich doma hraje alespoň jako kulisa. Anna Fialová to nepřehání ani s dárky. Důležitější je pro ni zdraví a možnost být s blízkými...

Komplikované natáčení pohádky Jak si nevzít princeznu

Kouzelné hodinky sice v pohádce Jak si nevzít princeznu umí vrátit čas, ale štáb by zřejmě přivítal, kdyby také dokázaly ovlivnit přírodu. Šéf Pánů z Kolína (spolek šermířů), Miroslav Horáček, zavzpomínal pro Pražskýdeník.cz, že počasí filmařům rozhodně nepřálo. Nejvíce je potrápilo v Českém ráji. Velmi studené a deštivé počasí střídal silný vítr a tropická vedra překračující pětatřicet stupňů.

To ale s bravurou zvládaly hvězdy hereckého nebe Naďa Konvalinková, Daniela Kolářová a Iva Janžurová.Musím říci, že mě tyto milé dámy, které v pohádce hrají kladné postavy sudiček, neustále překvapovaly svou vitalitou,” dodal Horáček. Navzdory rozmarům počasí zvládaly kamenité cesty i nádvoří hradů, stejně jako lesní i skalní cestičky a soutěsky.

Zdroje informací:
Česká televize: Jak si nevzít princeznu
Pražskýdeník.cz: Natáčení nové pohádky Jak si nevzít princeznu provázely lijáky i vedra

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články