Bio grilovaný camembert se sušenými rajčaty: Lahůdka z pouhých pěti ingrediencí

Bio grilovaný camembert se sušenými rajčaty: Lahůdka z pouhých pěti ingrediencí
Zdroj: Albert

Sezona grilovaček je v plném proudu a možná už vás omrzelo stále dokola jíst maso. Co takhle vyzkoušet bio grilovaný camembert se sušenými rajčaty? Zde je recept.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 22. 07. 2023 11:30

Na jeho přípravu budete potřebovat pouze pět ingrediencí a je velmi snadná. Jediné, čeho si vyhraďte trošku víc, je čas, pokud si sami budete sušit rajčata. Pokud už si je v takové úpravě koupíte, bude vše o poznání rychlejší. Tak s chutí do toho!

Bio grilovaný camembert se sušenými rajčaty

Na 4 porce budete potřebovat: 350 g cherry rajčat NP Bio, sůl, 1 hrst čerstvé bazalky, 4 camemberty NP Bio, 2 lžíce olivového oleje NP Bio

Příprava: Omyjte 350 g cherry rajčat, osušte je papírovou utěrkou a nakrájejte na poloviny. Na plech dejte pečicí papír a rajčátka na něj vyskládejte. Posypte solí, vložte do trouby a sušte 3 hodiny na 120 °C.

Sušená rajčata dejte po vychladnutí do misky a posypte je hrstí nasekané bazalky, přelijte lžící oleje a promíchejte.

Rozpalte gril. Camemberty lehce pokapejte olivovým olejem a olej rozetřete. Sýry zabalte do alobalu a vložte na nižší žár na gril. Grilujte 4–5 minut, dokud nebudou měkké. Hotové sýry vybalte z alobalu, servírujte na talíře, ozdobte sušenými rajčátky a ihned podávejte.

Zdroj receptu: Albert

Bára Basiková o komplikovaném vztahu s matkou: Odpustila jsem jí až u rakve

Bára Basiková o komplikovaném vztahu s matkou: Odpustila jsem jí až u rakve

Související články

Další články