Kuřecí maso má velmi jemnou chuť, proto můžete povolit uzdu fantazii a experimentovat s jeho dochucováním. Zkuste si připravit pikantní marinádu s česnekem a medem, které dodává netradiční šmrnc špetka skořice.
Příprava masa na grilování je sice rychlá, ale počítejte s tím, že je lepší nechat ho odpočívat v marinádě alespoň dvě hodiny. Ideální je vyčkat až do druhého dne.

Marinády na maso: Pikantní pivní, ďábelská i osvěžující citronová
Jak připravit marinádu na kuřecí maso
Do marinády můžete naložit kuřecí prsa, ale také paličky, výsledek bude neméně chutný. Na tento recept budete potřebovat 300 gramů kuřecího masa a suroviny na marinádu:
- 2 lžíce oleje
- 4 lžíce kečupu
- 1 lžíce medu
- 3 stroužky česneku
- sójová omáčka podle chuti
- 1 cibule
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené nebo čerstvé bazalky
- 0,25 lžičky mleté skořice
- sůl podle chuti
Kuřecí maso omyjeme a odblaníme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Suroviny na marinádu postupně přidáme do mísy a promícháme.
Do marinády přidáme kuřecí prsa a pořádně promísíme. Zakryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici marinovat. Pak můžeme maso připravit na pánvi nebo grilovat.

Grilovaná kuřecí prsa s kokosovým mlékem a zázvorem: Trocha exotiky na českém ohýnku
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Marináda na kuřecí maso
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz