Kuřecí po debrecínsku: Chuť mu dodají kvalitní párky s maďarskou paprikou

Když je nějaký recept po debrecínsku, znamená to, že na jeho přípravu budeme potřebovat kvalitní debrecínské párky. Ty se od běžných liší tím, že obsahují papriku a česnek. Díky tomu jídlo skvěle dochutí. Zkuste si i vy připravit kuřecí po debrecínsku.

Jana Jánská
Jana Jánská 08. 03. 2023 17:00

Debrecínské párky pochází z maďarského města Debrecín. U nás je někdy problém sehnat ty pravé, měly by mít 60 %  vepřového a 35 % hovězího masa. Dochucené jsou směsí koření, kterému vévodí maďarská paprika a česnek.

Jak připravit kuřecí po debrecínsku

Pokud si budete chtít připravit dobré kuřecí po debrecínsku, věnujte pozornost výběru debrecínských párků a opravdu sáhněte po těch kvalitních. Na tento recept budete potřebovat:

  • 3 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 debrecínské párky
  • 1 zelená paprika
  • 1 větší rajče
  • 1 lžíce protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • olej nebo sádlo
  • vývar
  • sůl a pepř
  • špetka chilli a cukru

Maso nakrájíme na kostky, papriku s rajčetem na kousky a cibuli a česnek nadrobno. Na tuku si zpěníme cibuli a česnek. Přidáme maso a jakmile zbělá, vmícháme protlak. Restujeme asi minutu a vše pak zaprášíme moukou.

Po zamíchání mouky zalijeme směs studeným vývarem asi do úrovně masa. Přisypeme papriku, rajče a párky nakrájená na kolečka. Vše společně vaříme jen 15-20 minut. Maso musí zůstat šťavnaté.

Ke konci si odebereme trochu omáčky a smícháme ji se smetanou. Přidáme do omáčky a vaříme už jen krátce. Omáčku dochutíme solí, pepřem, chilli a malinko cukrem. Kuřecí po debrecínsku podáváme s rýží nebo těstovinami.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Kuřecí po debrecínsku

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články