Jak připravit chutný dip: Sáhněte po bílých fazolích s česnekem a olivovým olejem

Chystáte drobné pohoštění a přemýšlíte nad tím, co se hodí k bagetě nebo zelenině nakrájené na špalíčky? Zkuste dip z bílých fazolí, jeho příprava vám zabere jenom chvilku.

Jana Jánská
Jana Jánská 01. 02. 2023 17:00

Slovo dip pochází z angličtiny a znamená také ponořit nebo namočit. Dip je totiž omáčka (může mít různou hustotu), do které se namáčí kousky jídla, ať už jde o zeleninu, chipsy či kousky sýrů.

Jak připravit dip z bílých fazolí

Pokud chystáte pohoštění pro návštěvu, je dobré mít několik druhů dipů. Zkuste si připravit také dip z bílých fazolí. Na tento recept budete potřebovat:

  • 1 konzerva bílých fazolí
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 menší stroužky česneku
  • 0,5 lžičky sušeného tymiánu
  • sůl
  • pepř dle chuti

Dip z bílých fazolí se dělá mimořádně snadno. Všechny suroviny dejte do mixéru a v průběhu několika vteřin jsou rozmixované dohladka. Dip se hodí k opečené bagetě, tyčinkám, tortillám nebo zelenině nakrájené na špalíčky.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Dip z bílých fazolí

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články