Chystáte drobné pohoštění a přemýšlíte nad tím, co se hodí k bagetě nebo zelenině nakrájené na špalíčky? Zkuste dip z bílých fazolí, jeho příprava vám zabere jenom chvilku.
Slovo dip pochází z angličtiny a znamená také ponořit nebo namočit. Dip je totiž omáčka (může mít různou hustotu), do které se namáčí kousky jídla, ať už jde o zeleninu, chipsy či kousky sýrů.
Grilovací sezona: Recepty na tři dokonalé dipy, které dodají vašim steakům říz
Jak připravit dip z bílých fazolí
Pokud chystáte pohoštění pro návštěvu, je dobré mít několik druhů dipů. Zkuste si připravit také dip z bílých fazolí. Na tento recept budete potřebovat:
- 1 konzerva bílých fazolí
- 2-3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 menší stroužky česneku
- 0,5 lžičky sušeného tymiánu
- sůl
- pepř dle chuti
Dip z bílých fazolí se dělá mimořádně snadno. Všechny suroviny dejte do mixéru a v průběhu několika vteřin jsou rozmixované dohladka. Dip se hodí k opečené bagetě, tyčinkám, tortillám nebo zelenině nakrájené na špalíčky.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Dip z bílých fazolí
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz