Vyšlo zářijové číslo Marianne Venkov a styl: Chalupy v kokořínském údolí, háčkování a slevové kupony pro Dny Marianne

Marianne Venkov & styl
Zdroj: se souhlasem Marianne Venkov & styl
V zářijovém vydání Marianne Venkov & styl se dočtete o tom, jak háčkování rozjasní každé bydlení.Součástí časopisu jsou také kupony pro podzimní Dny Marianne.V oblasti jídla se redakce Marianne Venkov & styl zaměřila na chleba......a knedlík. Věděli jste, že se mu říká také blboun?+ 2 fotky+ 3 fotky

Září je nejen časem návratů, ale také nových zážitků a dobrodružství, obnovy, sklizně a babího léta. Nastává čas barevných změn v přírodě a doma. K tomu se hodí slevové kupony nákupní akce Dny Marianne (13. až 16. 9.), které jsou součástí zářijového vydání magazínu Marianne Venkov & styl.

Jana Jánská
Jana Jánská 21. 08. 2024 11:15

Oblíbené podzimní Dny Marianne se letos budou konat od pátku 13. do pondělí 16. září. Jako obvykle nebudou chybět skvělé slevy, akce a výhodné nabídky různých obchodů a značek. Kupony najdete také v zářijovém vydání magazínu Marianne Venkov & styl.

Marianne Venkov a styl

V novém čísle magazínu Marianne Venkov & styl se dočtete o tom, jak se tři kouzelné chalupy v kokořínském údolí se staly domovem Lucie a Erika. Přistěhovali se do Hlučova z Holandska a postupem času zde vytvořili stylové ubytování nejen pro sebe, ale i pro hosty. K tomu patří restaurace v roubence s hudební historii...

U přírody ještě zůstaneme, i když s trochu jiným tématem. Místa za mlhy a šera trochu tajemná, ale na světle neopakovatelně uklidňující, přirozená. Kde se vzala blata a rašeliniště, z historie známé jako lokality skýtající cestičky převaděčům a pytlákům? Proč tyto oázy pro faunu i floru mizí? A lze je vůbec uchránit před zánikem?

Tradice a jídlo

Chleba je více než obyčejné jídlo, stal se váženým darem. Vítání chlebem a solí se historicky považuje za nejvřelejší a nejcennější. Jak se má ten dobrý chléb vyrábět a nešetřit na něm, popisují v novém vydání Marianne Venkov & styl mistři od pece.

Přečíst si můžete také o umění výroby dalšího slavného jídla. Knedlík, knédl, blboun, tak se označuje klasická pochoutka našinců, Slováků, Rakušanů i lidí z Bavor. Specifickou sekcí jsou ony pochoutky z brambor: šišky, špecle, noky, válečky, škubánky… Na talíři nikdy nenudí, existuje na ně řada receptů a kdykoli se dají osobitě vylepšit.

Dekor

Rozjásat domov na podzim není náročné pro toho, kdo dokáže kouzlit s háčkem a stuhovou přízí. Háčkování se specifickým materiálem ozdobí polštáře, sedací kostky, ale tímto stylem lze vytvořit i veselý koberec.

To všechno a spoustu dalšího inspirativního čtení najdete v zářijovém vydání magazínu Marianne Venkov & styl. Jeho součástí jsou také kupony pro podzimní Dny Marianne. Více informací najdete na www.dnymarianne.cz.

Leona Machálková touží po nové lásce: O deset let mladšího bych zvládla, chci ještě něco zažít

Leona Machálková touží po nové lásce: O deset let mladšího bych zvládla, chci ještě něco zažít

Související články

Další články