Akné jako celoživotní strašák: Zbavte se ho snadno a rychle

Akné jako celoživotní strašák: Zbavte se ho snadno a rychle
Zdroj: pixabay.com

Je to často omílané téma a také velmi častý problém nejen náctiletých. Akné vzniká z nejrůznějších příčin a zcela se ho zbavit stojí mnohdy náramné úsilí. Přitom řada lidí dělá stále ty samé chyby. Vsází na přípravky z reklam, aniž by si prostudovala složení kosmetiky. Nejrůznějšími kosmetickými dryáky přitom stále dokola narušují přirozenou rovnováhu pleti, která se brání v podobě nových a nových pupínků. A tak nastává začarovaný kruh boje s problematickou pletí.

Speciální projekt
Speciální projekt 04. 05. 2020 10:00

Takže jak na akné?

V první řadě je třeba se zamyslet nad tím, jaká by mohla být příčina. Věděli jste například, že za tvorbu akné velice často může konzumace mléka? Mléko nám zvyšuje hladinu inzulínu, kvůli kterému naše pleť vytváří více kožního mazu. V mléce se také přirozeně vyskytují růstové hormony, které jsou pro lidské tělo nepřirozené. Jsou určeny pro růst mláďat ve zvířecí říši, ale u lidí často vedou právě ke zhoršení pleti.

Pokud se však mléka vzdát nechcete nebo jste to už zkoušeli, ale vaše pleť stále hýřila pupínky, pojďme se podívat na to, co si na pleť aplikujete. Existuje vůbec nejlepší kosmetika na akné, která zatočí s pupínky jednou provždy? Určitě ano.

Stejně tak jako jsou lidskému tělu nepřirozené hormony v kravském mléce, nepotěší ho ani nepřirozené chemické složky vašich krémů. Tato chemická kosmetika z drogerií a lékáren možná zpočátku vaše akné zmírní, ale mnohdy pleť vysuší natolik, že se sama začne bránit. To znamená, že začne produkovat ještě více kožního mazu než před tím a nevzhledné boláčky jsou tu zpět.

Přírodní kosmetika na akné je tělu přirozená

Řešení je prosté. Dejte vaší pleti to, co je jí přirozené, to co pochází z přírody. Přírodní kosmetika na akné si nachází své významné místo na mnoha koupelnových poličkách. Hledáte-li něco, co vás zbaví akné dlouhodobě, hlídejte si složení kosmetiky. Mezi účinné složky přírodní kosmetiky v boji s pupínky patří např. kosatec, rakytník, konopí, hroznový a malinový olej, aloe vera, vilín, rozmarýn, avokádo a v neposlední řadě zinek.

Právě zinek na pleť působí velice příznivě jak při zevním, tak i vnitřním užití. Představuje přirozenou ochranu pleti před pupínky i jinými kožními problémy. Přírodní kosmetika na akné s vysokým obsahem zinku je vhodná zejména na lokální ošetření. Když zinkovou mastičku večer namažete na pupínek, budete se ráno divit, jakou rychlostí z vašeho obličeje mizí.

[caption id="attachment_115621" align="alignnone" width="600"]www.nuspring.cz Bahenní černé mýdlo na akné má na pleť blahodárný vliv[/caption]

Mýdlo na akné? My říkáme ano

Možná se vám příčí mýt si obličej mýdlem. Ale není mýdlo jako mýdlo. Nejspíš už jste se setkali s černým mýdlem na akné. Má v sobě buď léčivé bahno, nebo aktivní uhlí. Bahno z mrtvého moře přirozeně zbavuje pleť nečistot a přebytečného kožního mazu, ale přitom pleť udržuje hydratovanou, což je velice důležité právě proto, aby se vám akné nevracelo. O čisticích účincích aktivního uhlí už jste určitě také slyšeli. Dokáže z pleti vytáhnout i opravdu hluboce uložené nečistoty, které se pravidelné hlásí o slovo formou pupínků.

Složení kosmetiky za vás pohlídají druzí

Zapomeňte na předražené přípravky z reklam, drogerií a lékáren. Většinou neřeší skutečný problém a oslabují nejen vaši pleť. Je prokázáno, že více než polovina ingrediencí z kosmetiky se vám dostane do lymfatického systému a krve. Proto je důležité dbát na zdravý životní styl nejen v oblasti stravy, ale i péče o tělo.

Pokud se vám nechce studovat složení veškeré kosmetiky na akné, nechte to na těch, co to už mají v malíku. E-shop s přírodní a bio kosmetikou Nuspring.cz je velice oblíbený právě proto, že produkty i značky, které nabízí, prochází pečlivým výběrem. Nenajdete v nich žádnou škodlivou složku, což dokazují perfektní recenze například na Heurece. Nejen kosmetiku na akné na sobě místní slečny samy testují. Navíc vybírají zejména lokální značky, u kterých si kontrolují i způsob výroby a šetrnost k životnímu prostředí.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články