Shoďte kila mávnutím kouzelné hůlky: Liposukce nabízí skvělé výsledky a trvalý efekt

Shoďte kila mávnutím kouzelné hůlky: Liposukce nabízí skvělé výsledky a trvalý efekt
Zdroj: archiv klinika Esthé

Každá z nás by chtěla mít dokonalou postavu, ale téměř žádná nemáme čas trávit hodiny v posilovně, a když po každodenním shonu uvaříme rodině večeři, už nám nezbývá energie na přípravu té naší. Odbydeme se tedy tím, co zbyde, což pro naše tělo rozhodně není žádná výhra a postupem času si začne zásoby tuku ukládat. Jak s nevzhlednou pneumatikou zatočit jednou provždy?

Speciální projekt
Speciální projekt 28. 10. 2020 08:00

Pokud jste zaneprázdněná a nemáte čas trávit hodiny v posilovně, a přesto toužíte po tom vypadat dobře, není ostuda svěřit nedokonalé partie do rukou profesionála. Jak sami jistě víte, cítit se ve svém těle dobře, je záruka spokojenosti a sebevědomí.

Kouzelná hůlka

Žijeme v 21. století a pokud dnes chceme vypadat štíhle, nic nám nestojí v cestě. Stačí si zvolit správnou estetickou kliniku a šikovného lékaře, který vám s problémem pomůže. Mějte však na paměti, že abyste si svou postavu udržely, měly byste se začít hýbat, zdravě jíst a celkově se o sebe starat.

„Liposukce není náhradou za cvičení, stejně tak nenahrazuje dietní opatření, redukci váhy či zdravý životní styl. Je to metoda na dotvarování těla a odstranění tukové tkáně z partií, které mají často genetickou dispozici k nahromadění tukových buněk,“  doplňuje MUDr. Karel Urban z kliniky Esthé.

archiv klinika Esthé

Osobní konzultace

Pokud se klient pro liposukci rozhodne, je potřeba provést osobní konzultaci se zkušeným plastickým chirurgem, kde se upřesní vhodnost zákroku u konkrétního pacienta, rozsah a typ liposukce, způsob anestezie a pooperační režim.

„Zákrok je jednorázový a obvykle ho není nutné opakovat. My ho na klinice Esthé provádíme klasickou, vibrační a nejčastěji Vaser ultrazvukovou liposukci. Liposukci obvykle provádíme v krátké celkové anestézii, ale při menším rozsahu odsávané plochy můžeme výkon provést i v místním znecitlivění nebo v tzv. analgosedaci,“ doplňuje Urban.

Nejšetrnější metoda

Metoda Vaser Lipo patří mezi nejšetrnější a nejúčinnější formu operativní liposukce současnosti a právě klinika Esthé s ní přišla v České republice jako první. Je skvělé, že se řadí k nenáročným výkonům s velmi dobrými výsledky. Téměř vždy se zákrok obejde bez komplikací. Navíc na klinice máte k dispozici nejnovější typ Vaser systému na světě.

Ultrazvukovou liposukcí vám bude odstraněna nadbytečná tuková tkáň z podkožních zásob. Rozrušená tkáň se odsaje pomocí kanyly malého průměru, která je napojena na přístroj vyvíjející podtlak. Velkou výhodou tohoto zákroku je pak trvalý efekt jednorázové procedury, protože v dospělosti je počet tukových buněk stabilní, buňky se nemnoží, jen se mění jejich velikost.

archiv klinika Esthé

Žádné tabu ani pro muže

Liposukce není tabu ani pro muže a jejich počet se čím dál tím více zvyšuje.

„I když počet žen u liposukcí převažuje, nejsou výjimkou i muži, kteří si nechávají odsát nadbytečné tukové polštáře. U mužů se nejčastěji jedná o břišní stěnu, boky, zvětšená prsa (pseudogynekomasthie), podbradek apod.,“ dodává MUDr. Karel Urban.

Liposukce versus lipolýza

Občas si laici pletou liposukci a lipolýzu. Každý zákrok však funguje na jiném principu. Lipolýze se někdy také říká neinvazivní ultrazvuká liposukce, což je zavádějící název. S liposukcí má totiž společného málo. Na rozdíl od liposukce, která tukové buňky extrahuje z těla ven, při lipolýze jsou tukové buňky jen rozštěpeny a musí se spálit při procesech látkové výměny. Po lipolýze je nutné na tři týdny omezit tučná a vysoce kalorická jídla a dopřát tělu lehkou aerobní zátěž. Jinak hrozí, že se tuk do buněk rychle vrátí. U liposukce takové riziko není.

Kromě liposukce nabízí klinika Esthé celé spektrum specializovaných služeb estetické chirurgie.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články