Popraskané paty: Jak se jich zbavit za pomoci babských rad i speciální kosmetiky?

1. Je to v suchu! Na vlhká chodidla si mnou ruce plísně. Brr! Také jste se při té představě otřepali? Pak udržujte chodidla v suchu. Volte obuv vyrobenou z přírodních materiálů (aby pokožka mohla dýchat), otírejte po koupeli chodidla řádně dosucha a nenoste stejnou obuv několik dní v řadě.
Zdroj: Profimedia.cz

Jaro je tu a brzy tudíž nastane období roku, kdy naše nohy neschováváme v teniskách nebo kozačkách, ale naopak je necháváme dýchat. Ne každý má ale tak výstavní chodidla a paty, aby o ně nemusel pečovat. Jak se vypořádat s popraskanou a ztvrdlou kůží na patách, abyste se nestyděli obout sandálky?

Speciální projekt
Speciální projekt 04. 05. 2020 09:00

Nohy jsou pro nás nepostradatelné. Poté, co se na ně jako batolata poprvé postavíme, používáme je po celý život. Kromě toho, že plní důležitou pohybovou funkci, je nutné dbát i na jejich estetický vzhled, což ne každý dodržuje. A je to škoda!

„Praskliny na patách jsou často velmi citlivé na dotek, proto při chůzi velmi bolí. Někdy mohou začít krvácet a vytvářet tak prostor pro různé infekce, které se tudy mohou dostat do těla. Vzhledem k tloušťce kůže na patách se dlouho a obtížně hojí,“ vyjádřila se k problému lékárnice Mgr. Pavla Horáková z e-shopu Lekarna.cz.

Pokud tedy nechcete nosit letní obuv, ze které vám budou vykukovat drsné a popraskané paty, sáhněte po osvědčených radách našich babiček nebo po speciálním balzámu s vysokou koncentrací urey. Ta patří mezi nejefektivnější složky pro léčbu zmíněných obtíží.

www.uxitol.com

Balzám s ureou

Urea patří mezi nejefektivnější a ověřené složky pro obnovení hladké pokožky suchých, ztvrdlých, drsných a popraskaných pat. Na trh nyní přichází novinka v podobě balzámu Uxitol25. Ten obsahuje vysokou koncentraci urey a to až 25%. Urea zajišťuje dokonalou hydrataci, napomáhá rychlejšímu zjemnění pokožky a kromě toho posiluje funkci ochranné bariéry kůže. Balzám Uxitol25 tedy v kombinaci urey a dalších změkčujících, obnovujících a výživných složek dokáže viditelně zregenerovat poškozené paty a chodidla. Přípravek můžete zakoupit ZDE!

„Uxitol25 je možné používat nejen na již popraskané paty, ale i jako běžnou péči o suché paty. Při běžné péči stačí paty mazat 2-3x týdně,“ dodává lékárnice.

Banán

Vezměte jeden banán, který vidličkou rozmačkejte nebo rozmixujte. Ze vzniklé kašičky udělejte zábal pro své paty a nechte působit čtvrt hodiny. Poté nohy pečlivě opláchněte.

Citrónová šťáva

Nohy si namočte do teplé vody, doku vám kůže na patách nezměkne. Poté do ní vetřete směs citrónové šťávy a vazelíny. Nechte působit, dokud se směs do kůže na patách nevsákne.

Tvaroh

Napatlejte si na paty tvaroh, přikryjte igelitem a obujte ponožky. Ideálně nechte směs působit přes noc a ráno si nohy důkladně umyjte vlažnou mýdlovou vodou.

Heřmánek

Udělejte si odvar z heřmánku, nechte vychladnout a minimálně na půl hodinu do něj strčte chodidla. Poté pemzou paty upravte. Celý postup několikrát týdně opakujte.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články