Zpěvák Andrea Bocelli slaví 62. narozeniny: Jeho matce přitom doporučovali jít na potrat

Bocelli
Zdroj: Wikimedia Commons, Angela George, CC BY-SA 3.0
V děství navštěvoval Bocelli školu pro nevidomé. Paradoxně ale nastoupil jako částečně vidoucí a končil jako nevidoucí.Vrcholem jeho hudebního studia bylo setkání s jeho idolem Francem Corellim.
Je podruhé ženatý. Má dva syny a jednu dceru.
Dlouho se nemohl prosadit u hudebních vydavatelství a tak začal hrát po barech.+ 2 fotky+ 3 fotky

Andrea Bocelli to neměl lehké už od narození, avšak ta největší rána jej čekala v čase dospívání, které je již samo o sobě velmi citlivým obdobím. Dokázal se však odrazit ode dna a začít se věnovat tomu, co jej naplňovalo. Někteří ale při jeho cestě na vrchol trpěli.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 22. 09. 2020 08:00

Andrea Bocelli je italský nevidomý tenorista, do jehož repertoáru patří jak klasická, tak i populární hudba. Je držitelem Řádu zásluh o Italskou republiku a v roce 2010 byla také na hollywoodském chodníku slávy odhalena jeho hvězda, a to za přínos k divadlu.

Doporučili jí interrupci

Kdyby tehdy maminka Bocelliho poslechla lékaře, přišel by svět o jednoho z nejlepších tenoristů. Během těhotenství prodělala zánět slepého střeva, což u lékařů vyvolalo obavy z toho, že by se dítě mohlo narodit s nějakým postižením.

Andreova matka ale neustoupila a přivedla svého syna na svět. Budoucí slavný zpěvák se nakonec skutečně narodil s určitým postižením, a to se zeleným zákalem. Přesto ale viděl, o zrak přišel až v období puberty.

Těžký úraz

O vidění přišel definitivně ve svých dvanácti letech. Během fotbalového zápasu utrpěl ránu do oka, což vedlo ke krvácení do mozku, které vyústilo v trvalé oslepnutí. Po dokončení školy pro nevidomé nastoupil na internát v Bologni, jehož součástí byla i hudební konzervatoř pro nevidomé.

Bohužel se mu na této škole moc nedařilo. Nakonec se mu ale přece jen podařilo dostat se na vysokou a získat titul. Vystudoval práva, a nějaký čas tuto praxi dokonce vykonával jako státem jmenovaný obhájce.

Průlomový duet

Andrea se snažil na začátku své pěvecké kariéry prosadit u hudebních vydavatelství. Ta ho však zatvrzele odmítala. Rozhodl se tak zkusit dosáhnout cíle vlastní cestou, začal hrát na piano a zpívat po barech. Jeho talentu si záhy všiml i známý zpěvák Zucchero, který mu nabídl, že by spolu mohli vytvořit duet. Není třeba dodávat, že šlo o velký úspěch, po kterém přišly nabídky i od jiných velkých jmen hudební branže.

Zástupy fanynek

Sláva někdy dokáže zatemnit zrak. Nevyhnul se tomu ani Bocelli. Se svou první manželkou Enricou se poznal ještě předtím, než začal být populární. Pak nabraly věci rychlý spád, přišly zástupy fanynek a s nimi různé aférky.

Andrea prý také svou manželku ponižoval. Zatímco on si užíval luxus, ona se musela, spolu se dvěma syny, spokojit jen s obyčejnými věcmi. Dle jejich společných přátel se k ní choval víceméně jako ke služce. Po rozvodu si našel druhou partnerku, Veronicu Berti.

Strážný anděl

Andreu jeho hendikep nikdy neomezoval, života si umí užívat i tak. Zkusil si i různé sporty včetně jízdy na kolečkových bruslích. “Každý den riskuji,” svěřil se. “Na kole, na koni či v moři. A vše jsem přežil. Asi mám strážného anděla.” 

Zdroj textu: Andrea Bocelli: wikipedie, Andrea Bocelli: nasehvezdy.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články