Andrea Verešová ozdobou Česko-Slovenského plesu: Šaty měla hotové za tři týdny, dcera Vanessa zatím sbírala medaile

Andrea Verešová se svou dcerou Vanessou.Vanesse je 15 let a věnuje se snowboardingu.Takhle to Andree Verešové slušelo na letošním Česko-Slovenském plese.Do pražského Obecního domu doprovodil Andreu Verešovou manžel Daniel Volopich.+ 6 fotek+ 7 fotek

Dcera modelky Andrey Verešové (42), patnáctiletá Vanessa Volopichová, slaví velké úspěchy ve snowboardingu. Nedávno získala na Evropském olympijském festivalu mládeže zlatou medaili ve slopestylu a začátkem roku také poprvé startovala ve Světovém poháru. Zeptali jsme se proto modelky, jak dohlíží na dceřino stravování. A prozradila nám také příběh éterických šatů, které v sobotu vynesla na Česko-Slovenský ples.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 13. 02. 2023 12:00

Modelka Andrea Verešová dorazila na letošní Česko-Slovenský ples pouze v doprovodu manžela Daniela Volopicha. Jejich dcera Vanessa, kterou pohledná brunetka nedávno uvedla do společnosti, tentokrát na akci chyběla.

„Na ples by šla ráda, jen měla dnes další závody v Itálii, které mimochodem opět vyhrála. To nás moc těší, držíme jí palce, ale nemohli jsme tam být. Doprovází ji celý národní tým. Mám radost, že se jí daří a myslím, že na tom kopci je spokojená," pochlubila se Andrea, která je na sportovní úspěchy své dcery velice pyšná.

Říkáte, že jste na letošní Česko-Slovenský ples přišla za mlhu. Jak to vzniklo?

Tak mě nazval přítel módní návrhářky, když přinesl šaty a viděl mě, jak si je zkouším. Já si ve finále vybírala mezi dvěma šaty. Bylo deset návrhů, deset skic, a ty dvoje šaty se tvořily tři týdny. Ty druhé jsou v modré barvě. Když mě viděl, prohlásil: „Ty jsi jako mořská panna. Ne, jako mlha na obloze!" Anebo kometa. Každý si pod tím může představovat něco jiného.

Kolik je na šatech kamínků?

Všechny jsou ručně lepené. Pár jich odpadlo, ale některé mi vizážistka Verunka Běhounková nalepila na tvář a do vlasů. Všechno se spotřebovalo.

Měla jste čas nad šaty dva roky přemýšlet, protože Česko-Slovenský ples se po dobu pandemie covidu nekonal.

Musím přiznat, že módní návrhářka Janka Pištejová mě před třemi týdny oslovila sama. Já letos váhala, jestli na ples půjdeme, protože obě děti často závodí v zahraničí a my se je snažíme doprovázet a podporovat. Proto je pro nás zimní období o víkendech náročnější. Nakonec slovo dalo slovo a je to krásné, vždy se na ples těším - alespoň ten jeden v roce. Česko-Slovenský ples je pro mě nejkrásnější událostí roku. Beru to také jako příležitost potkat známé ze Slovenska, které dlouho nevidím. Návrhů šatů tedy bylo více a já vše dokumentovala ve svých Instastories. Vybírali jsme mezi velkými volány, menšími, různými sukněmi. Tyto šaty měly původně úplně jinou sukni a jiný vršek, ale tvořilo se a vymýšlelo.

Kdy vás zase do společnosti doprovodí dcera Vanesska? Aktuálně má velké sportovní úspěchy.

Teď má velké sportovní turné, protože byla na evropské olympiádě, kde vyhrála zlatou medaili. Pokračovalo to Světovým pohárem ve Francii, kde také vyhrála - stříbrnou medaili. Proto nemohla přijít se mnou, třebaže ji už do společnosti beru a ona sama o to velmi stojí. Na ples by šla ráda, jen měla dnes další závody v Itálii, které mimochodem opět vyhrála. To nás moc těší, držíme jí palce, ale nemohli jsme tam být. Doprovází ji celý národní tým. Mám radost, že se jí daří a myslím, že na tom kopci je spokojená. Ať si to na horách hezky užije. Společenských událostí ještě bude hodně.

U sportovců je jistě důležitá strava. Dohlížíte na ni?

Já se na stravu snažím dbát a ona miluje moje svačiny. Je pravda, že jí občas řeknu: „Vezmi si tam nějakou sušenku a ovoce." A to potom slyším: „Mami, a ty mi neuděláš svačinu?" Vždy všechno poctivě sní. Snažím se dohlížet, aby měla karbohydráty, proteiny a nějaké ovoce, vitamíny. Ona je takový vděčný strávník. V tomto je dokonalá. Hůře je na tom syn, který je mladší a také méně zodpovědný. Ten si většinou jen vyzobe to, na co má chuť - většinou to sladké. Bagety, šunku, zdravým věcem tolik nedá. Ale myslím, že to časem přijde.

Zakazujete dětem fast foody?

Já už jim nezakazuji nic. Zjistila jsem, že když přestanete zakazovat, je to lepší. Naše děti mají opravdu velký výdej, jsou to vrcholoví sportovci, a to tělo si samo řekne. Doma mají k dispozici všechno, i sušenky a sladké. Já například ráda peču. Když mají chuť, vezmou si od každého trochu. Ale žádné zakázané ovoce u nás není. Pro výkon je důležitá pestrá strava, takže ať si ty děti papají všechno.

Související články

Další články