Atkinsonova dieta: Kim Kardashian tak po porodu shodila 11 kilo, Bridget Jones přišla o nabrané špíčky

Atkinsonova dieta: Kim Kardashian tak po porodu shodila 11 kilo, Bridget Jones přišla o nabrané špíčky
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Herečka Renée Zellweger musela kvůli roli Bridget Jones výrazně přibrat.Kila potom dávala dolů právě díky Atkinsonově dietě.Dnes vypadá Renée Zellweger fantasticky.Kim Kardashian v roce 2015, kdy čekala syna Sainta. Hned po porodu se vrhla na Atkinsonovu dietu.+ 5 fotek+ 6 fotek

Dieta doktora Atkinse zažila velký boom v 90. letech. Některé celebrity na ni dodnes nedají dopustit, přestože pro odborníky je kontroverzním tématem. Po porodu díky ní shodila Kim Kardashian, držela ji také představitelka Bridget Jones Renée Zellweger nebo sexy herečka Catherine Zeta-Jones. V čem spočívá a kolik můžete za měsíc zhubnout?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 01. 2023 12:00

Herečka Renée Zellweger vsadila na Atkinsonovu dietu po skončení natáčení filmu o Bridget Jones a do formy se dostala překvapivě rychle. Vyznává ji také herečka Catherine Zeta-Jones nebo manželka výstředního zpěváka Ozzyho Osbourna Sharon, která díky ní shodila za tři měsíce 12 kilogramů, jak uvádí web SheKnows.com„Byla to zkušenost, která mi změnila život. Není to dieta, je to změna životního stylu," pochlubila se světu.

Krásných 11 kilo dala dolů také americká televizní hvězda Kim Kardashian poté, co v roce 2015 přivedla na svět syna Sainta. „Držela jsem přísnou Atkinsonovu dietu. Přísnou, přísnou, přísnou," řekla Kim magazínu WWD. K tomu denně intenzivně cvičila s osobním trenérem Donem Brooksem.

Atkinsonova dieta výrazně omezuje sacharidy

Zhubnout je tímto způsobem možné více než 3 kila za týden, ale odborníci takto drastický úbytek váhy nedoporučují. Atkinsonova dieta má podle Healthline.com čtyři fáze - během té první se konzumují pouze bílkoviny, především maso a vejce, s několika povolenými druhy zelené zeleniny, jako je salát, okurka nebo cuketa. Tato fáze se drží alespoň 14 dní a povoluje maximálně 20 gramů sacharidů. Pít je možné kávu bez cukru a bez mléka, zelený čaj a pochopitelně vodu.

Ve druhé fázi už je možné přidat ořechy, bobule a jogurt. Třetí fáze přichází ve chvíli, kdy docílíte své ideální hmotnosti a hubnutí chcete zastavit. Zvolna proto přidáváte tolik odpírané sacharidy, jako je rýže, jáhly nebo brambory. Následně se přechází do fáze udržovací, kdy se stravovací návyky přizpůsobí tak, aby ideální váha zůstala a nedošlo k jojo efektu.

Kim Kardashian trápila chuť na sladké

Jak prohlašuje Kim Kardashian, po druhém dítěti se jí kila shazovala mnohem lépe. „Tentokrát to bylo mnohem jednodušší a uvědomila jsem si, že jde o jídlo. Chci říct - miluji cvičení a určitě musíte cvičit, abyste se zpevnili, ale hodně záleží na tom, jak jíte," radí všem, které by díky Atkinsonově dietě také chtěli zhubnout.

„Musela jsem se opravdu soustředit. Musela jsem vynechat všechny sladkosti, přitom jsem na ně měla takovou chuť! Tělo po porodu? Tuhle výzvu vítám. Je tak šílené vidět, čím tělo může projít a čeho je schopné," radovala se z nové a štíhlejší siluety.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články