Bývalá Bond girl Britt Ekland o manželství s hercem Peterem Sellersem: Každý pátek se chtěl rozvést

herečka, Bond Girl
Zdroj: Wikimedia Commons/John Mathew Smith – Own work, CC BY-SA

Britt Ekland měla ve své kariéře štěstí. Stala se totiž Bond girl. Oblíbená švédská herečka ale ve svém životě neprožívala vždy jen šťastné a spokojené chvíle. Hodně jí dal zabrat také její bývalý manžel a hlavní hvězda Růžového pantera Peter Sellers.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 11. 05. 2020 10:54

Švédská herečka Britt Ekland se narodila v roce 1942 ve Stockholmu, většinu svého života však strávila v Anglii. Na filmových plátnech se poprvé objevila ve dvaceti letech, klíčovou roli ale dostala až v roce 1974, kdy si zahrála Bond girl Mary Goodnight ve snímku Muž se zlatou zbraní, kde se objevila po boku Rogera Moorea.

Manžel s bipolární poruchou

Známá ale byla už déle. V roce 1964 si totiž vzala za manžela britského herce a komika Petera Sellerse, jehož osobní život byl hodně divoký. Nejen, že byl čtyřikrát ženatý, ale také trpěl závislostmi, emočními poruchami i osobními krizemi. „Zřejmě trpěl nebo měl bipolární poruchu. Byl velmi mučenou duší, která potřebovala více pomoci,“ uvedla Ekland v novém dokumentu BBC Arts.

Sellers je považován za jednoho z nejlepších komiků dvacátého století. Po celém světě měl spoustu fanoušků, ovšem o jeho problémech řada z nich vůbec nevěděla. A jak uvedl portál news.amomama.com, taky byl velmi žárlivý a panovačný.

V současné době sedmasedmdesátiletá Britt rovněž přiznala, že jí Sellers vždy vybíral oblečení, které ona pak musela nosit. Každý pátek jí prý také vyhrožoval rozvodem, brzy ale přišel s omluvou v podobě oběda nebo pondělního dárku.

Zabalila jsem se do ručníku a spěchala ke dveřím...

Zajímavé bylo i jejich setkání. Sellerse zaujala fotka Britt, kterou viděl v novinách. Ihned ho okouzlila a projevil o ni zájem. Jakmile navíc zjistil, že pobývají ve stejném hotelu, rozhodl se jednat a za švédskou herečkou poslal svého sluhu. „Zabalila jsem se do ručníku a spěchala ke dveřím. Ten vysoký pán mi řekl, že je komorník pana Sellerse a zeptal se mě, jestli bych chtěla přijít do jeho apartmá,“ vzpomíná. Dva dny po jejich prvním rande jí Peter zavolal a oznámil, že se vezmou.

Rok po svatbě se jim narodila dcera Victorie, v roce 1966 si společně zahráli ve filmu Hon na lišku a rok na to se objevili v komedii Bobo. O rok později se ale rozvedli.

Jenže Sellers své bývalé manželce pořádně zatápěl a snažil se přerušit její další kariéru. Na jeho nařízení dokonce byla jedním z doktorů prohlášená za nemocnou, i když ve skutečnosti byla zcela zdravá. Britt se ale nenechala zastrašit a ještě jednou se vdala, ovšem ani její druhé manželství se Slimem Jimem Phantomem nevydrželo. Její první manžel Peter zemřel v roce 1980 ve věku čtyřiapadesáti let na infarkt.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články