Fotky jako důkaz: Princ Louis je věrnou kopií dědy krále Karla III. Dělá stejné grimasy jako před 70 lety on

Fotky jako důkaz: Princ Louis je věrnou kopií dědy krále Karla III. Dělá stejné grimasy jako před 70 lety on
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Princ Louis, nejmladší potomek Kate a Williama, je pěkně rozverný kluk, který na veřejnosti často a bez zábran dává najevo, co si o plnění královských povinností myslí. Maminka tak s ním má spoustu starostí.Nicméně Louis není prvním členem britské královské rodiny, který se na veřejnosti chová, řekněme, ne úplně důstojně. Stejný problém měl už i jeho děda Karel III.! Jsou si nejen vizuálně nesmírně podobní, ale také mají evidentně stejnou povahu.Na téměř 70 let staré fotografii z dostihů si stejně jako Louis zakrývá oči i šestiletý princ Charles.A obzvláště nudné je sledování nejrůznějších akcí z balkonu královského paláce (čtyřletý princ Louis, 2022)...+ 6 fotek+ 7 fotek

Rozpustilé ksichtíky, znuděné výrazy a neustálé vyrušování během slavnostních chvil, to vše patří k poznávacím znamením prince Louise (5). Mladší syn prince Williama (41) a princezny Kate (41) je populárním rošťákem britské královské rodiny, jehož kousky se pravidelně stávají hitem sociálních sítí. V podstatě za to ale nemůže. Svéráznou povahu totiž zdědil po tom nejméně pravděpodobném předkovi, dědovi Karlovi III.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 31. 07. 2023 15:00

Důkazem budiž série fotografií z 50. let, kdy tehdy ještě princ Charles svými opičkami zpestřoval nejednu slavnostní akci. Po boku maminky Alžběty II., táty Phillipa a sestry Anne patřil bezesporu k nejkomičtějším členům britské královské rodiny. Co na tom, že z něj jednou vyroste král. Při korunovaci maminky Alžběty II. či při naloďování na královskou jachtu Britannia v Portsmouthu uměl dát jasně najevo, co si o důstojných ceremoniích myslí (a jak moc ho nudí).

Princ Louis je Karlovou dokonalou kopií

Jeho tehdejší chování nápadně připomíná to současné Louisovo. Ba co víc. Jestli některé z vnoučat je Karlovi III. vizuálně dokonale podobné, pak je to právě malý princ. Možná i proto má pro něj král zvláštní slabost, kterou prokazuje i na oficiálních akcích. Například během loňského platinového jubilea královny Alžběty II. vzal rozdováděného Louise na klín a s láskou mu ukazoval a popisoval slavnostní přehlídku ozbrojených sil. Šlo o vcelku bezprecedentní krok. Na veřejnosti své potomky umravňují a jejich vylomeninami se zabývají výhradně rodiče.

Král Karel III. má pro Louise zvláštní slabost

A Louis si je své výsady dobře vědom. Když se loni v květnu rodinka rozhodla zapojit do blahodárných aktivit skautů, malý princ dostal za úkol vybarvit květináč. V momentě, kdy mu bílá barva stříkla do vlasů, lakonicky utrousil: "Mám vlasy jako děda." Podle protokolu to jasně vypovídá o tom, že mezi oběma muži musí existovat velmi vřelé pouto, protože jinak by si Louis nic takového nemohl dovolit.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Prince Louis💙 (@prince.louis.of.wales)

Karel III. si vnoučka oblíbil už v kojeneckém věku. Na jedné z fotografií pořízených u příležitosti Charlesových sedmdesátých narozenin se budoucí panovník láskyplně mazlí s malinkým Louisem. Tento intimní akt zdá se zaskočil nejen Kate, ale i další přítomné, Charlesovu choť Camillu (76), snachu Meghan Markle (41) a syny Harryho (38) a Williama.

Zdroje informací:

Hellomagazine.com

Thetimes.co.uk

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články