Princezna Diana a skrytá poselství jejích šatů: Svůdné s odhalenými zády ukazovaly mstu Charlesovi, červený kostýmek lásku s lékařem

Princezna Diana a skrytá poselství jejích šatů: Svůdné s odhalenými zády ukazovaly mstu Charlesovi, červený kostýmek lásku s lékařem
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
V listopadu roku 1992, kdy jejich svazek byl v troskách, navštívila princezna Diana s princem Charlesem Jižní Koreu. Královna lidských srdcí tehdy oblékla hedvábné lila šaty, které jen podtrhly mrazivou atmosféru mezi manžely. Róbu původně ušila Catherine Walker pro Dianu v roce 1989 na oficiální návštěvu zemí Perského zálivu. Pro korejské účely ji doplnila bolerkem, které zdobily vyšívané anglické růže.O dva roky později se Diana objevila ve společnosti v odvážných černých šatech zdobených korálky, jež měly dlouhý rozparek až po stehno a úplně obnažená záda. Všem tím ukázala, o co Charles přišel, když ji vyměnil za Camillu. "S princeznou jsme začaly pracovat na odklonu od velmi formálních šatů k těm více sexy. Samozřejmě jsme chtěly zachovat dekorum, a to zejména střihem šatů. Výstřih a živůtek jsme pak řešily tak, aby tvořily slušivý rám k tváři a dekoltu princezny," poukázala Catherine Walker ve své biografii.A podobně si Diana vedla i o rok později v létě, kdy kromě zad ukázala v pudrově modrých šatech vyšívaných korálky i vypracované nohy. Princezna byla připravená znovu randit a zaplnit tak prázdno v srdci.Zcela jiný vzkaz pak vyslala červeným kostýmkem Catherine Walker v roce 1996. Tehdy byla šťastně zadaná a s milence Hasnatem Khanem plánovala společnou budoucnost. Kostýmek v jejím podání byl symbolem klidu, vyrovnanosti a serióznosti.+ 3 fotky+ 4 fotky

Fakt, že si její šaty zamilovala Kate Middleton (41), není žádným tajemstvím. Catherine Walker ale byla také oblíbenou návrhářkou zesnulé princezny Diany. Ikonické outfity, které od ní někdejší manželka prince Charlese (74) vynesla, utkvěly v paměti veřejnosti i díky příležitostem, pro něž je královna lidských srdcí zvolila. Detailní pohled do princeznina šatníku a skrytá poselství ukrytá v jejích šatech od Catherine Walker přinesl list Daily Mail.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 24. 07. 2023 09:00

Diana poprvé oslovila londýnskou návrhářku tři měsíce po svatbě s princem Charlesem v roce 1981 a v jejích černých šatech, které si pořídila pouhých pár týdnů před smrtí, byla také o 16 let později pochována. Outfity Catherine Walker ale provázely Dianu i při mnoha dalších příležitostech a většina z nich se stala symbolem jejího nepovedeného manželství s britským následníkem trůnu i dalších zásadních okamžiků jejího krátkého, intenzivního, avšak nepříliš šťastného života.

Listopad 1992: Mrazivá lila jako symbol krachu manželství

Manželství princezny Diany s princem Charlesem se koncem roku 1992 ocitlo v troskách a fungovalo v podstatě jen díky setrvačnosti. Královna Alžběta II. tehdy poprosila snachu o poslední vstřícné gesto směrem k monarchii, a to doprovodit Charlese na oficiální návštěvu Jižní Korey. Diana dala tchyni své slovo a do Asie odcestovala. Na státním banketu ale bylo už na první pohled zřejmé, že princ a princezna z Walesu nefungují jako pár. Stěží spolu promluvili, stěží se na sebe vůbec podívali.

Mohla za to nejen Charlesova přetrvávající aféra s dávnou láskou Camillou Parker-Bowles (76), ale také Dianiny pletky s jinými muži. Princezna se po hojně diskutovaném románku s trenérem Jamesem Hewittem (65) a techtlích mechtlích s blízkým přítelem Jamesem Gilbeyem, známých jako aféra Squidgygate (list The Sun zveřejnil v roce 1992 hodně kontroverzní nahrávku telefonního hovoru mezi oběma aktéry, která napovídala, že je pojí možná něco víc než blízké přátelství - pozn. red.), ocitla v citovém vzduchoprázdnu. Pochopila, že její "pohádkové" manželství nadobro skončilo a soustředila se hlavně na syny Williama (41) a Harryho (38).

Pro banket v Koreji možná i proto zvolila krepové šaty Catherine Walker v chladné lila barvě, které podtrhly mrazivou atmosféru mezi manžely. Jen pouhých pár týdnů po návratu z Asie pak premiér John Major (80) oznámil šokovaným členům Dolní komory parlamentu, že se Diana a Charles rozcházejí.

Listopad 1994: První sexy outfit jako pomsta Charlesovi

Zanedlouho poté, co se Charles veřejně přiznal ke vztahu s Camillou, Diana zůstala v tomto milostném trojúhelníku tak trošku navíc. Vrhla se proto do víru oficiálních akcí, kde se snažila zapomenout na manželské trable. Aby to milencům natřela, oblékla si na banket ve francouzském Versailles opravdu odvážné černé šaty.

Dlouhá hedvábná róba sice ukazovala minimum z princezniných urozených nohou, zato odhalovala téměř celá její záda až do míst, která slušné ženy neukazují. Šlo o vůbec první sexy outfit, jež kdy Diana vynesla jako manželka prince Charlese. "Zámek ve Versailles byl domovem Krále Slunce, nyní máme i Princeznu Slunce," zůstal paf návrhář Pierre Cardin.

Červen 1995: Pudrově modré šaty, které naznačily mnohé

Následující rok pokračovala Diana ve sladké pomstě Charlesovi. Nejenže se zapletla s kapitánem anglického rugbyového týmu Willem Carlingem (57), jemuž kvůli tomu krachlo manželství, ale také na sebe znovu upozornila odvážnými šaty z dílny Catherine Walker, tentokrát pudrově modrými s výšivkou, v nichž dokonale vynikla její opálená záda i nohy. Možná i díky nim okouzlila svého oficiálně posledního milence ve vztahu s Charlesem, chirurga pákistánského původu Hasnata Khana (65).

Říjen 1996: Červený kostýmek coby symbol vyrovnanosti

Ač se rok 1996 zdál pro Dianu turbulentní, na veřejnost se totiž dostala zfalšovaná nahrávka toho, jak laškuje se svým exmilencem Hewittem, princezna si užívala pozoruhodného klidu po Hasnatově boku. Vyrovnaný stav mysli demonstrovala mimo jiné jasně červeným kostýmkem a nehynoucím úsměvem, kteréžto předvedla při návštěvě centra pro lidi nemocné AIDS. A též 28. srpna 1996 se oficiálně ukončilo manželství Charlese a Diany.

Duben 1997: Modrý kostým milencovu rodinu nepřesvědčil

Láska ke kostýmkům provážela Dianu i v dalším roce. V paměti fanouškům nejvíce utkvěl ten světlounce modrý z dubnové návštěvy mladých pacientů bojujících s cystickou fibrózou. Diana tím nejen sledovala své humanitární cíle, ale potažmo chtěla přesvědčit konzervativní rodinu svého milence Hasnata, aby ji přijala jako vhodnou nevěstu. To se jí ale přes veškerou snahu nepovedlo.

Červen 1997: Luxusní šaty a letní láska s Dodim

Elegantní světle modré šaty vyšívané korálky a diamanty oblékla Diana na zahájení dražby v londýnské aukční síni Christie's. Fyzicky v tu dobu byla s mírami 90-60-90 na vrcholu, v soukromí už se jí ale tolik nedařilo. Doktor Khan odmítl hrát roli princeznina oficiálního partnera a milenci se rozešli. Diana nicméně nezůstala dlouho sama, brzy se zakoukala do syna majitele luxusního obchodního domu Harrods Dodiho Al-Fayeda, přijala pozvání do rodinné vily na jihu Francie a byla z toho letní láska jako trám.

Červenec 1997: Červené šaty pro rozlučku s Británií

Ještě než Diana odcestovala na dovolenou se svým nejnovějším milencem, objevila se na poslední oficiální akci v Británii, a to položení základního kamene nemocnice v Harrow. Oblékla při této příležitosti jednoduché červené šaty z dílny Catherine Walker. Následně se ještě objevila na pohřbu Gianniho Versaceho v Miláně, kde utěšovala v náručí blízkého přítele, zpěváka Eltona Johna (76). A protože láska mezi Charlesem a Camillou nabírala na obrátkách, zůstávala Diana raději v zahraničí, aby se na to nemusela dívat. O měsíc později tragicky zahynula při autonehodě v Paříži.

Zdroj informací:

Dailymail.co.uk

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články